Vioara de 290.000 de euro uitată într-un tren, returnată proprietarului. Ce i-a spus bărbatul care a găsit-o

Vioara de 290.000 de euro uitată într-un tren, returnată proprietarului. Ce i-a spus bărbatul care a găsit-o

După ce şi-a recuperat vioara, Stephen Morris a postat o poză pe Twitter

Vioara veche de 310 ani furată după ce un violonist britanic a uitat-o într-un tren a ajuns din nou în mainile proprietarului, după aproape două săptămâni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Muzicianul Stephen Morris şi-a uitat în tren vioara în valoare de 250.000 de lire sterline (290.000 euro) atunci când a coborât cu bicicleta în staţia Penge East din sudul Londrei, pe 22 octombrie.
 
Poliţia britanică a făcut publică o imagine înregistrată de o cameră de supraveghere cu bărbatul bănuit că a luat instrumentul. La scurt timp, Morris a fost contactat pe Twitter de o persoană care i-a lăsat următorul mesaj: „Recunosc persoana din imagine, cred că e un cunoscut şi vreau să te ajut. Ştiu cum e să uiţi lucruri de valoare în tren“. Poliţia crede că persoana care l-a contactat ar putea fi chiar cea care a luat instrumentul. 

Vineri, Morris a intrat în posesia preţioasei viori, într-o parcare din Beckenham, în sudul Londrei. Predarea a fost supravegheată de ofiţeri de poliţie în haine civile, iar bărbatul care a luat vioara din tren a spus că îi pare rău. Împotriva lui nu au fost formulate acuzaţii, întrucât vioara a fost returnată în stare bună. 
 
 
„Şi-a cerut scuze foarte mult şi a spus că dorea să mi-o înmâneze personal", a comentat Morris, care a precizat că vioara şi arcuşul sunt intacte.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: