„Mercy Street“ a ajuns în cinematografe. După patru ani de muncă vom putea vedea primul film de animaţie 3D realizat în România VIDEO

„Mercy Street“ a ajuns în cinematografe. După patru ani de muncă vom putea vedea primul film de animaţie 3D realizat în România VIDEO

„Mercy Streetˮ este primul lung metraj 3D de animaţie realizat în România

Vineri, 15 aprilie, a fost lansat filmul „Mercy Street“ („Strada Speranţei“), primul lungmetraj de animaţie 3D stereoscopică realizat în România. Filmul este regizat de Alexandru Buzea, iar scenariul este semnat de Alex Bordeanu. Munca de producţie a fost susţinută de Opal Production şi a durat patru ani.

„Mercy Streetˮ este povestea unui băiat de 10 ani, Lorenz, care descoperă un pasaj spre o lume secretă aflată sub lumea noastră, care îl va duce într-o mare aventură. Scopul acestei aventuri este de a salva muzica lumii din mâinile maleficului Marcus, care vrea să o folosească pentru a deveni nemuritor.

După patru ani de investiţii şi muncă susţinută, compania de producţie Opal Production a finalizat filmul „Mercy Street”, primul lung metraj 3D realizat în România, cu o tehnică de animaţie stereoscopică 100% autohtonă, concepută de Ştefan şi Alexandru (Ducu) Buzea, regizorul, respectiv creatorul şi animatorul personajelor filmului.

O parte din fondurile de producţie a filmului au fost asigurate de Centrul Naţional al Cinematografiei în urma câştigării conscursului de scenarii, o altă parte au fost asigurate de fonduri europene pe creaţie, iar cea mai mare parte de producătorul filmului, Radu Nicolae.  Filmul are o durată de 74 de minute, iar actorii Cristi Iacob, Ionuţ Grama, Marius Stănescu şi Vlad Rădescu şi-au împrumutat vocile pentru a da viaţă personajelor. Radu Nicolae, administratorul companiei Opal Production şi producătorul filmului precizează:

În România nu există o infrastructură adecvată creării unui film de desen animat. De exemplu, sunetul pentru animaţie este mult mai complex şi mai creativ decât sunetul pentru un film artistic obişnuit, dar nu sunt studiouri la care să poţi apela pentru a avea oferte concurente.

Scenaristul Alex Bordeanu a câştigat în 2010 primul loc la concursul CNC cu scenariul „Mercy Street”, iar autorul lui, Alexandru Bordeanu, este şi vocea lui Marcus, personajul negativ principal, care  în prezent scrie cartea Mercy Street (Strada Speranţei). Despre această carte, scenaristul declară:

Ştiu că, în general, cartea precede filmul, dar acum scriu şi cartea Mercy Street. Să spunem că suntem într-o situaţie atipică. Am început să scriu această carte fiindcă aici, pe hârtie, nu mai sunt constrâns de cheltuieile de producţie şi alte bugete… Aici pot spune povestea pe larg, aşa cum mi-am imaginat-o acum aproape 6 ani.
 

Regizorul Ştefan Buzea şi fratele său, Alexandru (Ducu) Buzea, creatorul şi animatorul personajelor din „Mercy Street”, ambii cu o experienţă de peste 25 de ani în domeniu, au folosit o tehnică proprie de animaţie, inventată chiar de ei.

Construcţia vizuală a filmului de animaţie „Mercy Street” se bazează pe o tehnică originală de detaşarea animaţiei în perspectivă. Această abordare foloseşte principiul tehnicii de filmare multiplan şi oferă suportul perfect pentru a obţine efectul de stereoscopie care transformă acest film într-unul 3D. Personajele şi decorurile sunt animate clasic 2D, iar ulterior, prin acestă tehnică, de definesc între personaje şi elemente din decor, ceea ce ajută la crearea imaginii stereoscopice şi efectului 3D.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările