VIDEO Violonistul Alexandru Tomescu, decorat cu „Steaua Italiei“

VIDEO Violonistul Alexandru Tomescu, decorat cu „Steaua Italiei“

Alexandru Tomescu a cântat pe vioara Stradivarius care a aparţinut lui Ion Voicu

Violonistul Alexandru Tomescu va fi decorat cu Ordinul “Steaua Italiei” în grad de Cavaler pentru merite deosebite în promovarea culturii italiene. Distincţia îi va fi oferită violonistului de către Ambasadorul Italiei la Bucureşti, Diego Brasioli, din partea Preşedintelui Republicii Italia, Giorgio Napolitano, în cadrul unui concert găzduit în 2 iulie la Ateneul Român.

Ştiri pe aceeaşi temă


Evenimentul marchează preluarea Preşedinţiei rotative a Uniunii Europene de către Republica Italiană (1 iulie - 31 decembrie 2014). Cu această ocazie, Alexandru Tomescu va interpreta Concertul nr. 2 pentru vioară şi orchestră de Niccolò Paganini sub bagheta Maestrului Gian Luigi Zampieri. Programul muzical al serii include de asemenea, Uvertura operei “Coţofana hoaţă” de Gioachino Rossini şi poemul simfonic “Pinii din Roma” de Ottorino Respighi.


 Miercuri, la Ateneul Român în Salonul Oficial de la ora 18.00, va avea loc o întâlnire informală cu artiştii prezenţi, precum şi cu Excelenţa Sa,  Diego Brasioli, Ambasador al Republicii Italia la Bucureşti.

Palmares de 100 de premii

Cu o cariera impresionantă, ce se intinde pe patru continente şi peste 30 de tari, Alexandru Tomescu, în varsta de 38 de ani, se detaşează net drept liderul tinerei generatţi de violonisti români. Pretutindeni publicul si presa apreciaza la superlativ personalitatea charismatica a artistului, profunzimea şi expresivitatea interpretărilor sale.

Palmaresul lui Alexandru Tomescu, în vârstă de 38 de ani, numără peste 100 de premii I naţionale şi nu mai puţin de 26 de distinctii internationale, la concursuri de prestigiu precum: Niccolo Paganini (Italia), Pablo Sarasate (Spania), Marguerite Long. Jacques Thibaud (Franta) sau George Enescu (Romania). În ultimii ani tanarul violonist a fost invitat sa se alăture pedagogilor celebri ai viorii in juriile unor concursuri internaţionale din Italia, Franţa sau România.

De-a lungul a peste 20 de ani de activitate concertistică acordurile viorii lui Alexandru Tomescu au răsunat in cele mai mari sali de concerte ale lumii: Carnegie Hall  New York, Concertgebouw  Amsterdam, Berliner Philarmoniker, Theatre des Champs Elysees  Paris sau Metropolitan Arts Center  Tokyo, alaturi de orchestre de prestigiu dirijate de dirijori celebri : Kurt Masur, Valery Gergiev sau Christoph Eschenbach.

În calitatea sa de presedinte al fundaţiei culturale "Remember Enescu, Alexandru Tomescu este implicat in numeroase proiecte muzicale, in special organizarea concursului international de vioara "Remember Enescu“ .

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările