VIDEO Soprana Anita Hartig, în deschiderea Balului Operei din Viena

VIDEO Soprana Anita Hartig, în deschiderea Balului Operei din Viena

Anita Hartig va debuta anul acesta pe scena Operei Metropolitan din New York  FOTO: Shirley Suarez

Mâine, 27 februarie, va avea loc deschiderea celei de-a 58-a ediţii a Balului Operei din Viena. Cu acest prilej, soprana bistriţeancă Anita Hartig (29 de ani) va interpreta aria „Depuis le jour", din opera „Louise" de Gustave Charpentier, alături de orchestra Operei de Stat din Viena, sub bagheta dirijorului francez Marc Minkowski (51 de ani).

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Anita Hartig a absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima“ din Cluj şi a debutat, în 2006, pe scena Operei Naţionale din Cluj, în rolul lui Mimi din opera „Boema”/„La bohème” de Puccini. Debutul său internaţional a avut loc în 2009, când a interpretat-o, în acelaşi spectacol, pe Musetta, la Opera de Stat din Viena. 
 
În 2012 artista a urcat pentru prima dată pe scena Operei Scala din Milano, iar anul trecut a interpretat partitura vocală din Simfonia No.2 de Gustav Mahler, în cadrul Festivalului „George Enescu”. Anul acesta, pe 19 martie, Anita Hartig va cânta şi la Metropolitan Opera din New York, în spectacolul „La bohème”. 
 
 
Din repertoriul sopranei mai fac parte roluri precum: Pamina (Die Zauberflöte/Flautul fermecat),  Despina (Cosí fan tutte), Zerlina (Don Giovanni), Frasquita (Carmen), Mimí (Carmen), Marzelline (Fidelio) şi Susanna (Le nozze die Figaro/Nunta lui Figaro).
 
Angela Gheorghiu şi Valentina Naforniţă se numără printre sopranele de origine română care au mai deschis Balul Operei din Viena, în 2012, respectiv 2013. 
 
Evenimentul va reuni peste 5000 de invitaţi, printre care personalităţi din lumea politică, economică, culturală şi din showbiz. Biletul costă 250 de euro, iar preţul unei loje variază între 9.000 şi 18.500 de euro.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările