VIDEO Scurtmetrajul românesc „Apele tac“ a fost laureat cu 75 de premii naţionale şi internaţionale

VIDEO Scurtmetrajul românesc „Apele tac“ a fost laureat cu 75 de premii naţionale şi internaţionale

Actorul Andi Vasluianu, în scurtmetrajul „Apele tac“

„Apele tac“, regizat de Anca Miruna Lăzărescu, este cel mai premiat scurtmetraj românesc al tuturor timpurilor – laureat al premiului Gopo pentru Cel mai bun scurtmetraj în 2012, a reuşit să adune 75 de premii naţionale şi internaţionale, printre care şi la festivalurile „Santa Fe Independent Film Festival“ (SUA), „Zubroffka“ (Polonia).

Ştiri pe aceeaşi temă

Filmul a avut premiera la Festivalul de Film de la Berlin din 2012, a fost nominalizat la Oscarurile europene în 2011 şi spune povestea a doi prieteni care, în 1986, vor să fugă din ţară trecând Dunărea înot.  Pentru a fi sigur de reuşita fugii, Gregor are o singură condiţie: Vali trebuie să îşi lase în urmă soţia. Scutmetrajul este produs de Filmallee (Germania) şi de Strada Film, şi îi are în distribuţie pe Toma Cuzin, Andi Vasluianu şi Patricia Moga. 
 
„Apele tac este o producţie perfectă şi convingătoare, respectă trendurile noului cinema, fiind în acelaşi timp, complet diferită. Este grandios într-un stil non-comercial, o minune pe care o poţi întâlni o dată în viaţă“, au apreciat jurnaliştii de la publicaţia germană Süddeutsche Newspaper. 
Scenariul este semnat de Anca Miruna Lăzărescu, imaginea de Christian Stangassinger şi montajul de Dan Olteanu.
 
Despre regizoarea Anca Miruna Lăzărescu 
 
Anca Miruna Lăzărescu este regizor şi scenarist. A început studiile de film în Germania, în 2000, unde a lucrat la mai multe scurtmetraje şi documentare. Şi-a petrecut o perioadă de studii în Los Angeles, unde a făcut asistenţă la câteva episoade ale serialului de comedie Scrubs şi a lucrat pentru CNN Entertainment. „Apele tac” este filmul ei de absolvire a Universităţii de Televiziune şi Film din München.
În prezent  lucrează la filmul ei de debut, intitulat „68”, care a obţinut deja premii de dezvoltare din partea mai multor fundaţii şi care va fi produs, la fel ca şi „Apele tac“, de Filmallee şi de Strada Film. 

Trailer-ul scurtmetrajului „Apele tac“ (în engl. - „Silent River“)
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: