Lauren Bacall a murit. Ultima soţie a lui Humphrey Bogart avea origini româneşti

Lauren Bacall a murit. Ultima soţie a lui Humphrey Bogart avea origini româneşti

Lauren Bacall (1942-2014)   Foto: cinemagia.ro

Lauren Bacall, veritabilă legendă a „Epocii de Aur” de la Hollywood, a murit la vârsta de 89 de ani, din pricina unui accident cerebral. Actriţa provenea dintr-o familie de evrei româno-poloneză.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lauren Bacall, al cărei nume real a fost Betty Jean Perske, s-a născut în cartierul Bronx din New York, pe 16 septembrie 1924, fiind singurul copil al unor imigranţi evrei. A avut o copilărie dificilă, întrucât tatăl ei şi-a părăsit familia pe când Lauren avea doar şase ani. 
 
Desemnată Miss Greenwich Village în 1942, Lauren Bacall a debutat în teatru, într-un spectacol de George S. Kaufman şi a apărut apoi pe coperta numărului din martie 1943 al revistei Harper's Bazaar.

Fotografia ei a fost remarcată de soţia lui Howard Hawks, Nancy, care i-a arătat-o renumitului regizor, iar acesta a chemat-o la audiţii. În urma acelei întrevederi, Hawks i-a spus că va juca într-un film important, alături de Cary Grant sau Humphrey Bogart.
 
Întâlnirea cu Humphrey Bogart 
 
Lauren Bacall şi Humphrey Bogart s-au întâlnit în timpul filmărilor pentru pelicula „To Have and Have Not, adaptare după un roman de Ernest Hemingway. Bacall şi Bogart - care în acea vreme era căsătorit cu cea de-a treia soţie a lui, Mayo Methot - au început o relaţie în timpul filmărilor şi s-au căsătorit, în cele din urmă, în 1945, în Ohio.
 
După „To Have and Have Not, a jucat rolul unei tinere britanice în pelicula „Confidential Agent" (1945). Bacall a considerat acel rol drept o experienţă neplăcută: „A fost cel mai rău film din istorie, un coşmar, iar eu am fost îngrozitoare. Imediat după ce m-au aşezat pe piedestal, am căzut”. Ulterior, a jucat din nou alături de Bogart în filmele „The Big Sleep", „Dark Passage" şi „Key Largo". A apărut în prima ei comedie, „How to Marry a Millionaire", în 1953, în care a jucat alături de Marilyn Monroe şi Betty Grable. Poate cel mai memorabil film al ei din anii '50 a fost însă melodrama „Written on the Wind" (1956).
 
Relaţia cu Frank Sinatra 
 
În 1957, Bogart a murit de cancer esofagian, lăsând-o singură, la vârsta de 32 de ani, cu cei doi copii ai lor, Stephen şi Leslie. Lauren Bacall a avut apoi o relaţie cu Frank Sinatra, cu care urma să se căsătorească. La câteva zile după ce a acceptat cererea acestuia în căsătorie, în 1958, The Los Angeles Herald a anunţat căsătoria iminentă a celor două staruri, însă Sinatra a rupt legătura cu Bacall şi nu a mai vorbit cu celebra actriţă vreme de peste două decenii. În 1961 s-a căsătorit cu actorul Jason Robarts, iar relaţia lor a durat până în 1969. Cei doi au un fiu, actorul Sam Robards.
 
Cecil B. DeMille Award pentru întreaga carieră
 
Lauren Bacall nu a mai făcut niciun film până la „Shock Treatment" (1964). A continuat cu comedia „Sex and the Single Girl" (1964), în care au mai jucat Henry Fonda, Tony Curtis şi Natalie Wood.
S-a remarcat apoi în filmele „Harper" (1966), „Murder on the Orient Express" (1974) şi „The Shootist" (1976). În 1992 a primit Cecil B. DeMille Award pentru întreaga carieră, din partea Asociaţiei presei străine de la Hollywood - organizatoarea galei Globurilor de Aur. 
   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările