VIDEO „Malmkrog“, cel mai recent film al regizorului Cristi Puiu, selectat în secţiunea competiţională Encounters de la Berlinale

VIDEO „Malmkrog“, cel mai recent film al regizorului Cristi Puiu, selectat în secţiunea competiţională Encounters de la Berlinale

Regizorul Cristi Puiu

„Malmkrog", cel mai recent film al regizorului Cristi Puiu, a fost inclus în secţiunea Encounters de la Berlinale. În acelaşi program a fost selectat şi filmul „Servants“, o producţie Slovacia, România, Cehia, Irlanda, în care joacă Vlad Ivanov, au anunţat organizatorii.

Ştiri pe aceeaşi temă

O producţie România, Serbia, Elveţia, Suedia, Bosnia, Macedonia, „Malmkrog“, cel mai recent proiect al regizorului Cristi Puiu, îl prezintă pe Nikolai, un proprietar de pământ, care îşi cheamă mai mulţi prieteni în conacul de la ţară, printre care un politician şi un general rus. Aceştia discută despre moarte şi Antihrist, progres şi moralitate. 

„Pe măsură ce discuţia capătă formă şi se deschid diverse subiecte, fiecare dintre ei îşi expune viziunea asupra lumii, istoriei şi religiei. Orele trec, discuţia se încinge şi subiectele devin din ce în ce mai serioase, iar diferenţele de cultură şi perspectivă se adâncesc“, scriu producătorii filmului. 

Encounters reprezintă cea mai nouă secţiune a Festivalului de Film de la Berlin, scopul său fiind, conform organizatorilor, acela de a susţine noile voci ale cinema-ului. Cei trei membrii ai juriului vor alege câştigătorii la trei categorii: Cel mai bun film, cel mai bun regizor şi un premiu special al juriului. 

 
15 titluri au fost selectate pentru secţiunea Encounters.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: