VIDEO „First Museum Show”, realizat de artistul Gaspar Szilard la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca

VIDEO „First Museum Show”, realizat de artistul Gaspar Szilard la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca

Gaspar Szilard

Joi, 6 februarie, de la ora 18.00, va avea loc la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, vernisajul expoziţiei personale intitulate “First Museum Show” a artistului Szilard Gaspar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Expoziţia este realizată cu susţinerea Zorzini F Gallery din Bucureşti, iar în deschidere va lua cuvântul Principele Şerban Dimitrie Sturdza. Vor mai rosti alocuţiuni dr. Lucian Nastasă-Kovács, managerul Muzeului de Artă Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Ioan Sbârciu şi Iacob Bogdan, curatorul expoziţiei.

Szilard Gaspar este un cunoscut artist, care trăieşte şi lucrează în Cluj-Napoca, activ atât pe scena locală, cât şi internaţională şi prezent până acum în cadrul unor prestigioase evenimente de artă, în oraşe recunoscute drept metropole artistice precum: New York, Tokyo, Seul, Tel Aviv, Londra, Paris, Istanbul, Basel, Viena, Budapesta.

Artistul, fost pugilist, realizează o serie de performance-uri live, sub forma unor "meciuri de box", în timpul cărora  "luptă" cu un sac de box din lut,  simbolizând, la nivel conceptual-vizual, lupta artistului cu materia. 

"Expoziţia First Museum Show a artistului Gaspar Szilard este o concluzie spectaculoasă şi o promisiune incitantă. Aducând laolaltă medii artistice diverse, de la sculptură şi instalaţie la video, de la performance la fotografie, expoziţia este însă profund coerentă, unitatea ei fiind dată de o anumită atmosferă dominantă şi de atitudinea originală faţă de realizarea artei în care se înrădăcinează toate lucrările expuse. Având o experienţă remarcabilă ca boxer de performanţă şi fiind totodată un artist vizual de formare academică, Gaspar a ajuns într-un punct al traseului său creativ în care poate fi considerat un sculptor şi artist acţionist matur, dar cu adevărat aparte", scrie modernism.ro

Zorzini Gallery este o galerie de artă contemporană deschisă la Bucureşti, în martie 2012, la iniţiativa Adinei Zorzini, critic de artă şi curator, al cărei program se concentrează asupra artei recente şi al cărei portofoliu cuprinde, în egală masură, artişti tineri-emergenţi şi artişti deja consacrati, care corespund profilului estetic al galeriei.

Totdată, Zorzini Gallery reprezintă o platformă generoasă adresată proiectelor artistice ambiţioase, cu repere contemporane, contribuind la dinamica tendinţelor actuale din domeniul artei. Dincolo de expertiză şi profesionalism, Zorzini Gallery are şi o abordare experimentală, deschisă proiectelor cu un conţinut serios, care se raportează la contextul evoluţiei artei contemporane din întreaga lume.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: