VIDEO Filmul „Scris/Nescris” al lui Adrian Silişteanu, câştigătorul Marelui Premiu la Tampere Film Festival

VIDEO Filmul „Scris/Nescris” al lui Adrian Silişteanu, câştigătorul Marelui Premiu la Tampere Film Festival

Imagine din filmul „Scris/Nescris”, al lui Adrian Silişteanu

Filmul românesc "Scris/Nescris" de Adrian Silişteanu a câştigat Grand Prix la Tampere Film Festival 2017 şi o nominalizare pentru cel mai bun scurtmetraj la European Film Awards!

Filmul lui Adrian Silişteanu nu este la prima festivitate de premiere: la sfârşitul lui octombrie 2016, scurtmetrajul a primit nu mai puţin de trei premii la Festival Cinemed din Montpellier.
 
Anul acesta, la Trieste Film Festival, „Scris/Nescris” a obţinut premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj din concurs, în valoare de 2.000 de euro. Filmul lui Adrian Silişteanu spune povestea unei familii de romi. Fiica minoră abia a născut o fată, iar tatăl - Pardică - nu pare să fie încântat de eveniment. Când un angajat al spitalului le cere să semneze mai multe hârtii, descoperă faptul că familia are probleme cu actele şi cu statutul de părinţi. Pericolul iminent de a fi despărţiţi de fiica minoră îl face pe Pardică să acţioneze.
 
Festivalul de Film de la Tampere reuneşte anual peste 30.000 de cinefili, profesionişti şi amatori, fiind clasat printre primele trei cele mai importante festivaluri de film de scurtmetraj şi documentar din lume, selecţia făcându-se din aproximativ 4.000 de filme înscrise.
 
Adrian Silişteanu (42 de ani) (FOTO Jani Rutanen) este un cineast român cu o vastă experienţă ca director de imagine. A absolvit Universitatea Media din Bucureşti, Secţia Cinematografie, în 2003.
 
Din 2005 a lucrat ca director de imagine pentru numeroase filme româneşti, printre care Pescuit sportiv, Din dragoste, cu cele mai bune intenţii, Domestic şi Ilegitim, realizate de Adrian Sitaru, Undeva la Palilula, în regia lui Silviu Purcărete şi Live, semnat de Vlad Păunescu.
 
A filmat mai mult scurtmetraje, printre care Valuri, Colivia, Chefu’, Excursie şi Artă r: Adrian Sitaru, Superman, Spiderman sau Batman şi Un alt Crăciun r: Tudor Giurgiu şi Stopover r.: Ioana Uricariu. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările