VIDEO Baletul de Gheaţă din Sankt Petersburg vine în România cu spectacolele „Lacul lebedelor“ şi „Romeo şi Julieta“

VIDEO Baletul de Gheaţă din Sankt Petersburg vine în România cu spectacolele „Lacul lebedelor“ şi „Romeo şi Julieta“

Baletul din Sankt Petersburg

Baletul pe Gheaţă din Sankt Petersburg aduce în Românie spectacolele "Spărgătorul de nuci", la Timişoara (15 ianuarie) şi Sibiu (18 ianuarie), precum şi "Romeo şi Julieta" la Bucureşti (19 ianuarie). Ansamblul va susţine, joia viitoare, şi două reprezentaţii cu spectacolul "Lacul lebedelor", la Opera Română din Cluj-Napoca.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primul ansamblu de balet pe gheaţă din lume şi singurul autorizat să poarte această titulatură, Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheaţă din St. Petersburg, a intrat pe ultima sută de metri cu pregătirea turneului de săptămâna viitoare din România, primul din acest an.

Cei 50 de patinatori-balerini vor susţine, joia viitoare, pe 17 ianuarie, la Cluj-Napoca, două reprezentaţii cu spectacolul "Lacul lebedelor", compoziţie a lui Piotr Ilici Ceaikovski.

Peste două tone de gheaţă vor fi instalate pe scena Operei Române din Cluj, în condiţii stricte de temperatură şi umiditate, pentru ca spectatorii să aibă parte de adevărate regaluri de balet pe gheaţă, scrie Mediafax. Ansamblul a ajuns la Cluj-Napoca pentru prima oară iarna trecută, când spectacolul "Spărgătorul de nuci" s-a bucurat de un succes răsunător la public.

"Lacul lebedelor" a fost montat prima oară în 2003, cu ocazia aniversării a 300 de ani de la înfiinţarea oraşului Sankt Petersburg.

Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheaţă din Sankt Petersburg a fost înfiinţat în 1967 de Konstantin Boyarski, care a îmbinat, pentru prima dată în lume, patinajul artistic şi baletul clasic rusesc. Succesul a venit la scurt timp atât din partea publicului, cât şi a criticilor, care au apreciat munca deopotrivă complexă şi îndelungată de adaptare a elementelor de balet clasic pentru patinaj. În prezent, ansamblul cuprinde 80 de balerini pe gheaţă, are o recuzită cu 800 de costume spectaculoase.

"Majoritatea dansatorilor actuali au câştigat medalii naţionale şi internaţionale la patinaj artistic şi provin din şcoli renumite, cum ar fi Jubilejni, unde a fost descoperit multiplul campion olimpic Evgheni Plushenko. După terminarea pregătirii sportive, patinatorii se antrenează în regim intensiv cu coregraful Konstantin Rassadin,
împletind elementele de patinaj artistic cu cele ale baletului clasic rus, pentru a forma unităţi de înaltă calitate artistică. Abia după doi ani de antrenament în baletul pe gheaţă pot apărea în faţa spectatorilor", afirmă Ecaterina Fedorova.

Fiecare nouă producţie este pregătită mai bine de un an înainte de a fi prezentată publicului.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările