VIDEO "Autoportretul unei fete cuminţi", de Ana Lungu, selectat la Festivalul de Film de la Rotterdam

VIDEO

Actriţa Elena Popa, în filmul "Autoportretul unei fete cuminţi"

"Autoportretul unei fete cuminţi", debutul în lungmetraj al regizoarei Ana Lungu, va avea premiera mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Rotterdam - în secţiunea What the F?! -, un eveniment care se va desfăşura între 21 ianuarie şi 1 februarie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acest nou program va fi lansat în acest an ca parte a selecţiei oficiale a celebrului festival din Olanda şi va propune publicului o serie de producţii care au ca numitor comun reinterpretarea feminităţii contemporane.

"Autoportretul unei fete cuminţi" spune povestea Cristianei, o femeie de 30 de ani, crescută într-o "familie bună". Personajul, intrepretat de actriţa de teatru Elena Popa, îşi petrece timpul între doctoratul în inginerie seismică, discuţiile cu cei doi prieteni apropiaţi, Alex (Andrei Enache) şi Michelle (Iris Spiridon), şi întâlnirile - rare, dar mult aşteptate - cu un bărbat căsătorit (Emilian Oprea), cu care are o relaţie amoroasă.

După mutarea părinţilor, Cristiana rămâne să locuiască singură într-un apartament din Bucureşti şi se hotărăşte să-şi ia un câine - dorinţa ei din copilărie.

"Autoportretul unei fete cuminţi/ Self-portrait of a Dutiful Daughter" va avea premiera mondială, în prezenţa regizoarei Ana Lungu şi a actriţei Elena Popa, pe 25 ianuarie, la cinematograful Pathe 6 din Rotterdam. Următoarele două proiecţii de la IFFR sunt programate pe 26 ianuarie, la Cinerama 5, şi pe 28 ianuarie, la Cinerama 6.

Ana Lungu este cunoscută publicului din România pentru pelicula "Burta Balenei", selectată în 2010 la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno, în secţiunea Cineasti del presente. "Burta Balenei" a fost scris şi regizat împreună cu Ana Szel.

"Autoportretul unei fete cuminţi" este realizat de casa de producţie Mandragora, cu participarea Papillon Film, Castel Film şi Cinelabs România.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările