VIDEO André Rieu va susţine, în luna iunie, al cincilea concert în Bucureşti

VIDEO André Rieu va susţine, în luna iunie, al cincilea concert în Bucureşti

Artistul cântă la o vioară Stradivarius fabricată în 1667.  Foto: dailyaravidis.eu

Violonistul André Rieu va susţine al cincilea concert în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, pe 6 iunie 2015, întrucât cererea de bilete pentru primele patru concerte, programate în perioada 11 - 14 iunie a fost una foarte mare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Datorită cererii extraordinare din partea publicului din România pentru primele concerte, a mai fost programat un eveniment pe 6 iunie 2015, în Piaţa Constituţiei. De curând, violonistul a pregătit, special pentru fanii români, un mesaj video de  Crăciun, în care le spune următoarele cuvinte: „Dragi români, doresc să vă urez sărbători fericite!“.

Născut în 1949, la Maastricht, Olanda, André Leon Marie Nicolas Rieu este violonist, dirijor şi compozitor. Deţinătorul celei mai mari orchestre private din lume, André Rieu a vândut până în prezent peste 40 de milioane de albume şi DVD-uri în întreaga lume.

Artistul a început să ia lecţii de vioară la vârsta de 5 ani şi a fost încurajat de tatăl său, André Rieu Sr., fost dirijor al Orchestrei Simfonice Limburg şi al Operei din Leipzig. În 1967, Rieu a continuat să studieze vioara la Conservatorul din Liege, iar, mai târziu, la Conservatorul din Maastricht, până în 1973. În 1974, Rieu s-a mutat la Conservatorul Regal din Bruxelles, unde i-a fost profesor Andre Gertier. Acesta şi-a terminat studiile în 1977, când a primit Premier Prix.

Rieu a înfiinţat propria orchestră, Orchestra de Salon Maastricht, în 1978, iar nouă ani mai târziu a dirijat primele repetiţii ale Johann Strauss Orchestra, considerată în prezent cea mai mare ochestră privată la nivel internaţional, alături de care artistul concertează în întreaga lume.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările