VIDEO 40 de ani de la „The Texas Chain Saw Massacre“. Filmul va fi proiectat la Festivalul „Lună Plină“ de la Biertan

VIDEO 40 de ani de la „The Texas Chain Saw Massacre“. Filmul va fi proiectat la Festivalul „Lună Plină“ de la Biertan

Scenă din filmul „The Texas Chain Saw Massacre“ FOTO IMDB

Lungmetrajul „The Texas Chain Saw Massacre“, de Tobe Hooper, de la a cărui premieră se împlinesc 40 de ani, va fi proiectat la cea de-a treia ediţie a Festivalului de Film Horror şi Fantastic „Lună Plină“ de la Biertan.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acest film clasic va fi prezentat la Biertan în versiunea integrală, restaurată digital - care a fost proiectată şi la Festivalul de la Cannes 2014 -, într-un eveniment unic, în aer liber, în secţiunea American Masters.
 
O altă proiecţie specială în ediţia de anul acesta este "Haxan", de Benjamin Christensen, care va fi acompaniată live de duoul Apa Neagră (parte a colectivului Nu & Apa Neagră). Premiera acestui film greu de clasat, care va fi prezentat la Biertan în versiunea originală, a avut loc în 1922.
Pentru cei mai rezistenţi dintre spectatori, Festivalul Lună Plină continuă secţiunea extremă Grindhouse, iar primul titlu confirmat este ultraviolentul "Wolf Creek 2", din 2013, continuarea revelaţiei australiene de la Cannes 2005, în regia aceluiaşi Greg McLean şi cu acelaşi John Jarratt în rolul psihopatului suprem Mick Taylor.
 
   
Festivalul se va încheia cu proiecţia nocturnă în aer liber a musicalului cult "The Rocky Horror Picture Show". Spectatorii costumaţi sunt bineveniţi, orezul fiind din partea casei.

Cea de-a treia ediţie a Festivalului de Film Horror şi Fantastic Lună Plină, un eveniment dedicat exclusiv cinema-ului de gen, va avea loc în perioada 23 - 27 iulie, la Biertan, în judeţul Sibiu.
Titlurile din competiţie şi celelalte evenimente speciale vor fi anunţate săptămâna viitoare.
Toate detaliile despre transport, acces la filme şi cazare se găsesc pe site-ul www.lunaplinafestival.ro.
 
Abonamentele pentru Festivalul Lună Plină pot fi cumpărate de pe site-ul http://biletmaster.ro/, iar, până pe 8 iulie, acestea sunt disponibile la preţul special de 80 de lei. Festivalul de Film Horror şi Fantastic Lună Plină este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Asociaţia Victoria Film, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC) şi al primăriei Biertan.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările