VIDEO 21 de vedete şi mamele lor, într-o expoziţie inedită de fotografie, vernisată pe 8 martie la Bucureşti

VIDEO 21 de vedete şi mamele lor, într-o expoziţie inedită de fotografie, vernisată pe 8 martie la Bucureşti

Oana Pellea, alături de poza sa din expoziţia „Mama: eseu despre iubire”    FOTO&VIDEO: Florin Ghioca

Pe 8 martie, la Centrul Cultural Casa Artelor din Bucureşti a fost vernisată expoziţia de fotografie „Mama: eseu despre iubire”, a Cătălinei Flămînzeanu. În cadrul acesteia, 21 de personalităţi ale vieţii culturale au pozat alături de mamele lor, într-un inedit proiect, în fapt un gest de mulţumire faţă de cele care le-au dat viaţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Printre cei portretizaţi în imagini alb-negru de o sensibilitate şi de o emoţie aparte s-au numărat Oana Pellea / Mihaela Domnica Pellea, Alice Barb / Maria Nagy, George Ivaşcu / Ecaterina Hoisan, Florin Piersic Jr. / Tatiana Iekel, Lia Bugnar / Zenovia Bugnar, Mariana Cămărăşan / Dobriţa Cămărăşan, Tudor Istodor / Maia Morgenstern, Şerban Pavlu / Cătălina Pavlu, Chris Simion / Elisabeta Simion, Medeea Marinescu / Violeta Marinescu, Anghel Damian / Anca Damian, Maria Obretin / Lidia Ciocan, Ioana Calotă / Floarea Calotă, Florina Gleznea / Mariana Gleznea, Magda Catone / Carol Ionescu, Istvan Teglas / Ilona Tokos, Ana Ularu / Mihaela Ularu, Ioana Mărcoiu / Maria Mărcoiu, Carla Maria Teaha / Tania Vişinescu, Irina Sârbu / Cristina Sârbu, Marcela Motoc / Iuliana Motoc.

Publicul numeros a putut admira pe îndelete cele 22 de imagini, într-una dintre acestea apărând şi artista fotografă, alături de cei doi copii ai săi. Evenimentul a fost plin de emoţii, lacrimile făcându-şi loc pe obrajii mamelor care au luat parte la acest vernisaj găzduit de eleganta clădire a Centrului Cultural Casa Artelor din Bulevardul Mircea Vodă, nr. 5.

Alice Barb şi fotografa Cătălina Flămînzeanu, la vernisajul expoziţiei „Mama: eseu despre iubire”

Chiar dacă a jucat pe scenele marilor teatre şi a regizat spectacole cu mari actori, directoarea Centrului Cultural Casa Artelor, Alice Barb, a avut la rându-i emoţii, mai ales că s-a regăsit printre cei care au fost imortalizaţi pe hârtie alături de mama sa, Maria. „Această seară este una a îngerilor. Este o seară pe care Cătălina a dedicat-o mamelor a nu mai puţin de 21 de artişti, o expoziţie extraordinar de frumoasă, de emoţionantă, de plină de gingăşie, cu un mesaj teribil de puternic, o expoziţie frumoasă în totalitatea ei, care cred că nu ar fi ieşit aşa dacă ea însăşi, Cătălina, nu ar fi fost mamă”, a precizat pentru început Alice Barb, cu emoţie în glas. 

„Cătălina a văzut prin noi, dincolo de noi, a văzut poveştile noastre şi mai presus de orice a văzut că mamele noastre sunt îngerii noştri păzitori. Expoziţia din această seară pe care Casa Artelor este foarte onorată să o găzduiască e un prilej oferit de ea pentru ca noi şi dumneavoastră să vedem aripile nevăzute ale acestor îngeri”, a adăugat Alice Barb.

„Am privit din cer şi mi-am ales părinţii. Pe urmă, am venit pe lume şi i-am adorat. Au plecat în cer şi îi ador. Mama este iubirea vieţii mele pentru toate eternităţile. Tata la fel. În fotografia de mai sus, ţin în braţe un portret al mamei, făcut de tata, iar eu sunt fotografiată cu ei, de fata frumoasă care mi-e dragă tare. Deci, în faţa ta, celui care ne priveşti, suntem 4: Amza, Domnica, Oana şi Cătălina”, a precizat Oana Pellea în prezentarea imaginii sale.

Actorul George Ivaşcu, directorul Teatrului Metropolis, a transmis şi el un gând celei care i-a dat viaţă: „Ea m-a dus prima oară la Teatru! Datorită ei m-am îndrăgostit de Teatru! Ea m-a încurajat, în clipele mele de deznădejde! Restul e tăcere! Îţi mulţumesc, mamă!”.

Chris Simion, alături de fotografia în care apare împreună cu mama ei, Elisabeta

La rândul ei, Cătălina Flămînzeanu a reuşit să îşi stăpânească emoţiile, mulţumindu-le atât „modelelor” sale, cât şi celor prezenţi. „Emoţia ne-a adus pe toţi aici, iubirea se pare că încă o dată uneşte inimi frumoase. Mă bucur că frumosul din oameni ne-a adus pe toţi aici şi ne bucurăm împreună de această expoziţie”, a declarat fotografa. 

Cătălina Flămînzeanu este cunoscută pentru expoziţia „Fotografie cu IE” (actriţe, scenografe, regizoare românce fotografiate, în ipostaze diferite, purtând celebra bluză tradiţională), dar şi pentru proiectul „Pelicula”, în care a recreat autentic stări, sentimente specifice vieţii de cuplu, avându-i ca protagonişti pe actorii Florin Piersic Jr. şi Maria Obretin. De asemenea, este fotograful Festivalului Internaţional de Teatru Independent Undercloud. 
 
După vernisaj, cei prezenţi au luat parte la un concert inedit de jazz, oferit de Irina Sârbu Band, improvizaţiile şi tonalităţile interpretei impresionând-o vizibil pe actriţa Oana Pellea, care a îmbrăţişat-o la final.
Fotografiile rămân expuse la Centrul Cultural Casa Artelor până pe 22 martie, iar apoi acestea vor putea fi admirate la Teatrul Metropolis, în perioada 23 martie – 22 aprilie 2017.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările