Vânzare neautorizată de bilete pentru Festivalul „George Enescu“

Vânzare neautorizată de bilete pentru Festivalul „George Enescu“

Bilete la concertele din cadrul Festivalului „George Enescu” sunt puse în vânzare pe un site care nu are nicio formulă de parteneriat cu festivalul sau cu partenerii oficiali de ticketing, Eventim, anunţă organizatorii acestuia.

Site-ul în cauză extrage în mod automat bilete (achiziţionează prin programe automate) sau vinde bilete achiziţionate de alţi utilizatori.

Organizatorii îi roagă pe cumpărători să achiziţioneze bilete numai din sursele oficiale, achiziţiile de pe alte site-uri nefiind sigure  „întrucât comenzile sunt emise pe numele şi identităţile celor care au achiziţionat biletul la prima mână, iar cumpărătorul la mâna a doua practic nu are niciun control asupra achiziţiei şi riscă să fie înşelat”. În cazul surselor oficiale, dacă un cumpărător renunţă la comandă, acestea îi returnează banii, anulându-i biletul. Astfel, accesul în sală, nu mai este posibil pentru cumpărătorul la a doua mână. 

Biletele pot fi cumpărate de pe  Eventim, magazinele partenere Eventim: Telekom, Orange, Vodafone, Diverta, Librăriile Humanitas şi Cărtureşti, Carrefour şi staţiile OMV) şi la punctele de lucru Eventim din Bucureşti (Bdul I.C.Bratianu, Nr.6 din Cinema PRO) şi Cluj-Napoca (Str. Alexandru Vaida-Voevod, Nr.53 B din Iulius Mall), casieriile UPC din Bucureşti şi Cluj-Napoca şi site-ul Festivalului Enescu.

Eventim a avansat solicitari pentru oprirea acestei activităţi, din păcate, în ţara de origine a site-ului acest tip de vânzare este permis şi activitatea nu poate fi oprită. Artexim înainteaza în acest moment o plângere la poliţie, mai scriu organizatorii. 


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: