Un nou concurs la ONB. Opera Naţională Bucureşti rămâne în continuare fără director după ce contracandidatul lui Ignat a depus contestaţie

Un nou concurs la ONB. Opera Naţională Bucureşti rămâne în continuare fără director după ce contracandidatul lui Ignat a depus contestaţie

ONB, în continuare fără manager

Opera Naţională Bucureşti (ONB) rămâne în continuare fără director după ce unul dintre candidaţi, Antoniu Zamfir, a contestat rezultatele concursului din data de 27 iulie, în urma căruia fusese ales baritonul Ştefan Ignat. Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale (MCIN) a anunţat reluarea procedurii de organizare a concursului de proiecte pentru ONB.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei trei candidaţi pentru funcţia de manager al ONB au fost Antoniu Zamfir, Ştefan Ignat (pe numele său real, Fănel Ignat) şi Luca Gabriel. 

MCIN a anunţat că directorul Operei Craiova, Antoniu Zamfir, a depus contestaţie „asupra modului de respectare a procedurii privind organizarea şi desfăşurarea concursului”.

Contestaţia a fost admisă de comisia de soluţionare, iar ministerul a anunţat că va relua procedura de organizare a concursului.

                           Antoniu Zamfir (Foto: operacraiova.ro)

Pe 27 iulie, baritonul Ştefan Ignat era ales noul director al Operei Naţionale Bucureşti (ONB), de către comisia formată din Dumitru Avakian, Teodor Niţă şi Sorin Cristian Giuvelea. Ignat câştigase concursul, depăşindu-l pe contracandidatul Zamfir, cu aproape un punct şi jumătate la proba interviului.  

Prezent la susţinerea interviurilor, criticul de operă Alexandru Pătraşcu scria, la o zi după anunţarea rezultatelor iniţiale, că „cele două proiecte de management nu au fost făcute publice şi probabil nici nu vor fi vreodată, astfel încât e imposibil de afirmat din exterior care dintre cei doi candidaţi a fost mai bun. Ceea ce rămâne este doar prestaţia lor la examenul oral...”

Un concurs pentru conducerea operei era organizat încă din luna mai când niciun candidat nu reuşea să obţină nota minimă de trecere, şapte, pentru proiectul de management. Ignat a rămas atunci director interimar, fiind numit în această funcţie în decembrie 2017, când o înlocuia în funcţie pe Beatrice Rancea.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările