Un Gaugain din perioada tahitiană, vândut pe o sumă record

Un Gaugain din perioada tahitiană, vândut pe o sumă record

Tabloul „Te Bourao II” a fost realizat în Tahiti

Un tablou rar din peroada tahitiană a pictorului Paul Gauguin, „Te Bourao II”, a fost vândut pentru o sumă-record de 9,5 milioane de euro.

Tabloul datează din 1897, fiind realizat în Tahiti, fiind parte a unei colecţii pe care pictorul francez (1848-1903) le-a trimis la Paris pentru o expoziţie la Galeria Ambroise Vollard.

Cele mai frumoase picturi ale artistului francez sunt din paerioada petrecută de acesta în Tahiti, acolo unde a trăut o perioadă de timp. Aceste picturi sunt cele mai apreciate de publicul larg, de colecţionari dar şi de muzee, deşi unele dintre ele au avut parte de un succes limitat în perioada în care le pictase Gauguin.

"Te Bourao (II)" s-a întors la moştenitorii săi, care l-au revândut în 1995 unui cumpărător, care l-a oferit spre vânzare la Artcurial.

Evocare probabilă a unui paradis pierdut, cu o natură virgină şi un călăreţ care se îndepărtează, "Te Bourao II" - expus la MET, în New York, din 2007 până în 2017- este ultima pictură din acest ciclu care rămăsese într-o colecţie privată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: