„Un etaj mai jos”, al lui Radu Muntean, va avea premiera în România pe 18 septembrie - VIDEO

„Un etaj mai jos”, al lui Radu Muntean, va avea premiera în România pe 18 septembrie - VIDEO

Teodor Corban este protagonist în filmul lui Radu Muntean, „Un etaj mai jos”

„Un etaj mai jos”, cel mai nou film semnat de Radu Muntean, va fi proiectat în cinematografele din România începând cu 18 septembrie. Lăudată de presa internaţională, pelicula a avut premiera mondială în această primăvară, la Festivalul de la Cannes, în selecţia oficială Un Certain Regard.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Filmul spune povestea lui Pătraşcu, care, după ce are ghinionul de a fi unicul martor la o altercaţie domestică ce se sfârşeşte cu o crimă, trebuie să înfrunte doi „vecini” foarte apropiaţi: unul este ucigaşul, celălalt este propria sa conştiinţă. Protagoniştii filmului sunt actorii Teodor Corban, Iulian Postelnicu şi Oxana Moravec.
 
Radu Muntean se află la al cincilea lungmetraj din carieră şi a treia selecţie la Festivalul de la Cannes. În 2008, a fost invitat în Quinzaine de Réalisateurs cu filmul Boogie, iar în 2010 şi 2015 a revenit la Cannes, în selecţia oficială, secţiunea Un Certain Regard, cu „Marţi, după Crăciun”, respectiv „Un etaj mai jos”.
 
 
„Un etaj mai jos” este cel de-al patrulea lungmetraj la care Muntean colaborează cu Alexandru Baciu şi Răzvan Rădulescu în calitate de co-scenarişti, dar şi cu Tudor Lucaciu (director de imagine) şi cu Dragoş Vîlcu (producător Multi Media Est). În România, Un etaj mai jos este distribuit de către Transilvania Film.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările