Un ceas pentru artă, cu artistele femei ale României secolelor XIX şi XX

Un ceas pentru
artă, cu artistele femei ale României secolelor XIX şi XX

Afişul expoziţiei de la Muzeul Naţional de Artă

Muzeul Naţional de Artă al României vă invită să participaţi sâmbătă, 6 februarie, de la ora 12.00, la o vizită cu ghidaj gratuit în expoziţia „EGAL. Artă şi feminism în România modernă“, deschisă la parterul Galeriei Naţionale (Calea Victoriei 49-53). Prezentarea durează o oră şi este susţinută de Elena Ciocoiu, specialist în istoria artei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Expoziţia „EGAL. Artă şi feminism în România modernă“, curatoriată de tânăra Valentina Iancu, cuprinde o selecţie de lucrări din patrimoniul MNAR, dar şi opere din patrimoniul unor muzee din Bucureşti şi din ţară (Muzeul Municipiului Bucureşti - Casa Stork, Muzeul Literaturii Române - Casa Minulescu – Millan, Muzeul de Artă Braşov, Muzeul Naţional Brukenthal – Sibiu, Muzeul de Artă Cluj – Napoca).

Expoziţia îşi propune o recuperare şi o re-evaluare a artei femeilor în România modernă. Pornind de la cercetarea contextului social şi politic specific perioadei moderne se va analiza rolul şi locul femeii artist în societate, precum şi semiotica operei feminine.

Discursul expoziţional este structurat în mai multe secţiuni; dintre acestea amintim: maternitatea, viaţa privată, corpul, limitele impuse în spaţiul public. În expunere se regăsesc picturi şi sculpturi semnate de: Cecilia Cuţescu Storck, Rodica Maniu, Magdalena Rădulescu, Lucia Dem. Bălăcescu, Nadia Grosman Bulighin, Merica Râmniceanu, Micaela Eleutheriade, Nina Arbore, Elena Popea, Olga Greceanu, Lola Schmierer Roth, Irina Codreanu, Celine Emilian, Miliţa Petraşcu etc.

Se plăteşte doar biletul de intrare în expoziţie (10 lei), fără taxa de ghidaj obişnuită. Participarea se face pe bază de programare la telefon la 021.314.81.19 sau prin e-mail la programari@art.museum.ro, de luni până vineri în intervalul orar 10.00 – 16.00.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările