Un ceas pentru artă. Vizite cu ghidaj gratuit la expoziţia „De la Şcoala de Belle-Arte la Academia de Arte Frumoase“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Femei în atelier“, tablou realizat de Nicolae Vermont (1866-1932), prezent în cadrul expoziţie.  Foto: MNAR
„Femei în atelier“, tablou realizat de Nicolae Vermont (1866-1932), prezent în cadrul expoziţie.  Foto: MNAR

În luna septembrie, Muzeul Naţional de Artă al României va organiza o serie de vizite cu ghidaj gratuit, cu prilejul expoziţiei „De la Şcoala de Belle-Arte la Academia de Arte Frumoase. Artişti la Bucureşti între 1864-1948“, care va rămâne deschisă până pe 28 septembrie, la parterul Galeriei Naţionale.

Expoziţia „De la Şcoala de Belle-Arte la Academia de Arte Frumoase. Artişti la Bucureşti între 1864-1948“ include peste 200 de lucrări de pictură, sculptură şi grafică, dintre care unele vor fi expuse în premieră. Selecţia este reprezentativă pentru aproape o sută de ani din istoria Şcolii Naţionale de Belle-Arte şi ilustrează parcursul învăţământului artistic românesc de înalt nivel, precum şi evoluţia artei moderne româneşti. 

Lucrările expoziţiei provin atât din colecţiile Muzeului Naţional de Artă al României - de la secţia de Artă Românească Modernă şi de la Cabinetul de Desene şi Gravuri, precum şi din colecţia Muzeului Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti. 

Doritorii vor plăti doar biletul de acces în expoziţie, fără taxa de ghidaj obişnuită, iar vizitele vor avea loc astfel: joi,18 septembrie, de la ora 17.30 şi sâmbătă, 20 septembrie, de la ora 11.30. Înscrierile se fac prin telefon sau la adresa de e-mail programari@art.museum.ro. 

Şcoala Naţională de Belle-Arte a fost fondată în iunie 1864, de către pictorii Theodor Aman (1831-1891), primul director al instituţiei, şi Gheorghe Tattarescu (1818-1894). Clasată iniţial în rândul şcolilor secundare, instituţia a dobândit recunoaşterea statutului său universitar abia în 1931. Printre cei care au ocupat funcţia de rector s-au numărat George Demetrescu Mirea, Camil Ressu, Eustaţiu Stoenescu, Jean Al. Steriadi şi Alexandru Ciucurencu.

arte

  Expoziţie „Artişti la Bucureşti între 1864-1948“. Foto: Muzeul Naţional al României 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite