Tenorul Roberto Alagna, pentru prima dată pe scena unei Opere în România la Gala Premiilor Operelor Naţionale

Tenorul Roberto Alagna, pentru prima dată pe scena unei Opere în România la Gala Premiilor Operelor Naţionale

Tenorul Roberto Alagna

Unul dintre cei mai marii tenori ai prezentului, Roberto Alagna, care apare pe cele mai mari scene de operă ale lumii. va fi prezent pe scena Operei Naţionale Bucureşti pe 18 decembrie, de la ora 21.00, la Gala Premiilor Operelor Naţionale, ediţia a IV-a.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Roberto Alagna este tenorul cu o poveste de viaţă în sine fascinantă: un italian dintr-o familie modestă, stabilit apoi în Franţa, devenit cetăţean francez la 18 ani, care a început să cânte în baruri pentru a primi bacşişuri şi care a ajuns cel mai important tenor francez al momentului.

Roberto Alagna, un tenor francez al cărui destin s-a legat de două românce: Leontina Văduva, alături de care a apărut în Romeo şi Julieta de Gounod în 1994 la Covent Garden, spectacolul care l-a propulsat în atenţia lumii internaţionale şi Angela Gheorghiu (foto), cea care i-a fost soţie şi parteneră de scenă până în 2013.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările