Tenorul Ştefan Pop şi soprana Elena Moşuc, în "La Traviata", la Opera Aurora din Malta

Tenorul Ştefan Pop şi soprana Elena Moşuc, în

Tenorul Ştefan Pop şi soprana Elena Moşuc. FOTO Adevărul

Tenorul Ştefan Pop şi soprana Elena Moşuc fac parte din distribuţia spectacolului de gală "La Traviata" care va avea loc, sâmbătă, la Opera Aurora din Gozo, Malta.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ştefan Pop va cânta pentru prima dată la Opera Aurora din Gozo, Malta, în "La Traviata", în spectacolul de gală organizat sâmbătă. În fiecare an, celebrul teatru maltez oferă spectatorilor o montare grandioasă, aceasta fiind a treia producţie "La Traviata" prezentată aici după reprezentaţiile de succes din 1978 şi 1998.

Ştefan Pop va fi Alfredo, iar Elena Moşuc va interpreta rolul Violettei Valery. Distribuţia spectacolului este completată de Marzio Giossi (Giorgio Germont), în timp ce Colin Attard va dirija Orchestra Filarmonică din Malta. Spectacolul este sold out încă de la începutul acestei săptămâni.

Câştigător a numeroase competiţii importante, printre care Concursul Internaţional de Canto de la Seul (2010) şi Concursul Operalia de la Milano (2010), Ştefan Pop şi-a început cariera internaţională în 2009, cu rolul Alfredo din "La Traviata" la Teatro dell'Opera di Roma, în celebra producţie a lui Franco Zefirelli. A interpretat rolul principal din "L'Elisir d'amore" la Teatrul Verdi din Trieste, în 2010, şi la Opera de Stat din Hamburg, în 2011. În acelaşi an a debutat şi în rolul Elvino din "La Sonnambula" la Opera de Stat din Viena. În 2014, a debutat la Festivalul de la Salzburg în rolul tenorului italian din "Der Rosenkavalier".

A cântat alături de mari nume ale operei, printre care Angela Gheorghiu, Patrizia Ciofi, Mariella Devia, Edita Gruberova, Elena Moşuc, Sonya Yoncheva, Leo Nucci, José Cura, Thomas Hampson şi Placido Domingo, sub conducerea muzicală a unor importanţi dirijori: Evelino Pidò, Andrea Battistoni, Daniele Gatti, Simone Young, Paolo Longo şi Luciano di Martino.

Elena Moşuc (foto dreapta), una dintre cele mai cunoscute soprane la nivel mondial, se bucură de aprecierea publicului internaţional pentru interpretări în "Lucia di Lammermoor", "Traviata", "Luisa Miller" şi "Rigoletto".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările