Suvenire şi impresii

Suvenire şi impresii

Hotelul Regina

Construit în 1906 pe locul unde înainte se aflase Hotel d’Angleterre, din care Eminescu îi scrisese Veronicăi Micle o frumoasă scrisoare de dragoste în care îi spunea că şade „într-o mansardă şi privirea mi-e deschisă din două părţi asupra mării, pe care aş vrea să plutesc cu tine“, Hotelul Regina strângea în saloanele sale fastuoase elitele constănţene de la început de secol XX.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fusese proiectat de arhitectul Daniel Renard, urmând o structură neoclasică şi având elemente decorative art nouveau. Pe lângă ceaiurile dansante organizate de „Cercul Intim" -o grupare a famiilor de intelectuali din Constanţa -, pe lângă lecţiile de dans, banchetele şi balurile ce se organizau aici, Hotelul găzduia de asemenea şi întâlniri ale politicienilor, în special cele ale Partidului Conservator Democrat din Constanţa. Existau şi o serie de societăţi ce se întruneau la Hotel Regina; printre acestea -  „Cercul farmaceutic", înfiinţat în 1909, sau „Cercul de litere, arte şi sport", ai căror membri socializau aici. În perioada comunistă, hotelul a fost redenumit Hotel Intim, nume pe care îl poartă şi astăzi. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: