Suvenire şi impresii

Suvenire şi impresii

Berăria, cunoscută şi sub numele de Coliseul Bragadiru, apăruse în Iaşi în anul 1910.

Berăria Bragadiru, denumită şi Hala de Bere, situată pe strada Alexandru Lăpuşneanu din Iaşi obişnuia să fie, la începutul secolului, un loc preferat de întâlnire a lumii mondene, a scriitorilor şi artiştilor oraşului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Halbele cu bere erau acompaniate de baclavale sau sarailii, degustate în acorduri de muzică lăutărească sau ţigănească, romanţe sau, în timpul zilei, muzică clasică.

Berăria, cunoscută şi sub numele de Coliseul Bragadiru, apăruse în Iaşi în anul 1910. În spatele ei se construise recent un teatru de vară unde obişnuiau să se proiecteze şi filme în aer liber. Din păcate, clădirea în care se afla berăria a fost distrusă de un incendiu.

Construcţia reamenajată a fost ulterior transformată, în 1922, într-o nouă berărie, botezată „Astoria” şi un cinematograf modern în spate, denumit cinematograful „Tineretului”. Se spune că, în 1926, stabilimentul a fost „lovit” de un nou incendiu, lucru curent, la vremea respectivă, din cauza gradului ridicat de inflamabilitate a peliculei cinematografice.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: