Stelele Teatrului Balsoi din Moscova vin la Palatul Cantacuzino din Buşteni

Stelele Teatrului Balsoi din Moscova vin la Palatul Cantacuzino din Buşteni

Mezzosoprana Margarita Mamsirova se numără printre stelele Teatrului Balsoi care vor concerta la Buşteni

Pe 21 si 22 noiembrie 2014, Castelul Cantacuzino din Busteni va fi gazda unui eveniment extraordinar. Vor performa pentru prima data in Romania patru staruri de renume mondial ale Teatrului Bolsoi din Moscova.

Ştiri pe aceeaşi temă

Patru artişti care evoluează în cadrul celui mai cunoscut teatru din Moscova - Teatrul Balşoi - vor susţine spectacolul extraordinar “Classic Nights” la Castelul Cantacuzino din Buşteni, în zilele de 21 şi 22 noiembrie 2014, de la ora 18.30. Iubitorii muzicii vor putea urmări, astfel, interpretarea mezzosopranei Margarita Mamsirova, a sopranelor Elena Zelenskaya şi Lolita Semenina şi a tenorului Roman Muravitsky - artişti emeriţi, de renume mondial. Organizatorii evenimentului au anunţat că este pentru prima dată când aceştia se reunesc pe aceeaşi scenă în România.

Ei vor fi acompaniaţi de pianistul Valery Gerasimov, de asemenea angajat al Teatrului Balşoi din Moscova şi de pianista Ilinca Dumitrescu - două nume de rezonanţă în lumea muzicală, cu cariere impresionante.

"Prahova Classic Nights" este organizat de Filiala Zamora a Uniunii Restauratorilor de Monumente Istorice, care are ca activitate principala restaurarea şi punerea în valoare a Castelului Cantacuzino. Unul dintre obiectivele acestei organizaţii este desfăşurarea de activităţi în scopul promovării imaginii României pe plan internaţional din punct de vedere istoric şi cultural.
 
Deschiderea acestei stagiuni muzicale are ca scop creşterea vizibilităţii nu numai a castelului, dar şi a Văii Prahovei în lumea culturală naţională şi internaţională. Castelul Cantacuzino este considerat un important reper turistic în zonă, anual atrăgând peste 60.000 de vizitatori.
 

citeste totul despre: