Start la Festivalul Filmului Francofon

Start la Festivalul Filmului Francofon

Afişul Festivalului de Film Francofon

Organizaţia Internaţională a Francofoniei, în colaborare cu Institutul Cultural Român, prezintă în până pe 2 noiembrie, cu ocazia Conferinţei Internaţionale a Femeilor Francofone la Bucureşti, Festivalul Filmului Francofon.

Deschiderea oficială a avut loc marţi, 31 octombrie,  ora 19.00, la sediul ICR din Aleea Alexandru 38, în prezenţa preşedintelui Republicii Mauritius, E.S. Ameenah Gurib-Fakim, secretarului general OIF, Michaëlle Jean, directorului de la Biroul Regional pentru Europa Centrala şi Orientală, Rennie Yotova .şi a preşedintelelui ICR, Liliana Ţuroiu. 

Cu acest prilej a fost prezentat proiectul „Women/Femmes” al fotograful francez Yann Arthus-Bertrand, care a călătorit în 60 de ţări pentru a surprinde portrete de femei.

În seara de deschidere a rulat  filmul de animaţie „Aya de Yopougon” realizat de Marguerite Abouët şi Clément Oubrerie în 2013.
Cele 10 filme care au fost prezentate la ICR sunt realizate de femei, au fost prezentate în diferite secţiuni ale Trophées francophones şi celebrează diversitatea cinematografului francofon. Programul festivalului reflectă parteneriatul între OIF şi Trophées francophones.
Conferinţa Femeilor Francofone este organizată în perioada 1-2 noiembrie de România, prin Ministerul Afacerilor Externe şi de Organizaţia Internaţională a Francofoniei (OIF), sub înaltul patronaj al Preşedintelui României, în prezenţa Secretarului General al Francofoniei.

Programul fimelor prezentate la ICR în perioada 1-2 noiembrie:
Miercuri, 1 noiembrie

16.30: Moi Zafirade Apolline Traore (TFC 2013 / Burkina Faso/fiction)
18.30: L’enfant d’en haut de Ursula Meier (TFC 2014 / Suisse/fiction)
20.30: La cour de Babel de Julie Bertuccelli (TFC 2015 / France/doc)

Joi, 2 noiembrie 

10.30: Congo, un médecin pour sauver les femmes de Angèle Diabang (TFC 2016 / Sénégal/doc)
14.30: Ici ou la-bas de Siu Pham (TFC 2016/ Vietnam/fiction)
16.30: Ayiti mon amour de Guetty Felin (TFC 2016/ Haïti/fiction)
18.30: Tous les chats sont gris de Savina Dellicour (TFC 2016 / Belgique/fiction)
20.30: Le miracle de Tékir de Ruxandra Zenide (TFC 2016/ Roumanie-Suisse/fiction)
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările