Stagiunea „Clasic e fantastic. Cum să înţelegem muzica“ îşi deschide, sâmbătă, porţile la Ateneu pentru anul 2019

Stagiunea „Clasic e fantastic. Cum să înţelegem muzica“ îşi deschide, sâmbătă, porţile la Ateneu pentru anul 2019

Cristina Sârbu coordonează proiectul "Clasic e fantastic. Cum să înţelegem muzica"

Stagiunea "Clasic e fantastic.Cum să înţelegem muzica" anunţă primul concert al anului 2019, sâmbătă,  26 Ianuarie, de la ora 11.00, la Ateneul Român.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acest concert din cadrul stagiunii "Clasic e fantastic. Cum să înţelegem muzica" va urmări ce se întâmplă atunci când, mai mulţi interpreţi, îmbracă haina aceleiaşi lucrări muzicale. Cum sună aceeaşi partitură  redată de pian sau de un ansamblu mare simfonic, de o vioara sau de o tubă, de un flaut sau o voce. Lucrarea rămâne aceeaşi. Sonorităţile se schimbă. Unii compozitori au realizat ei înşişi transcripţiile propriilor partituri, pentru mai multe instrumente. Alte lucrări au fost atât de interesante pentru interpreţi încât aceştia au dorit să le cânte chiar dacă paginile au fost scrise pentru alte instrumente decât ale lor. O joacă cu sonorităţile...cu expresia cu...abilităţile tehnice ale fiecărui interpret. O demostraţie spectaculoasă de sensibilitate şi virtuozitate.

Clasic e fantastic. Cum să înţelegem muzica

Orchestra Colegiului Naţonal de Arte “Dinu Lipatti”

Dirijori - Nicolae Racu şi Andrei Stefan Racu (foto)

Program:

Dimitrescu - Dans ţărănesc

Bach - Concert in la minor

Mussorgski  - Tablouri dintr-o expoziţie. Promenada si Marea Poarta a Kievului

Solişti -  Luca Amarandei, Sofia Blându, Helena Iacob, Indira Nezami, Mihail Petre, Marie Gabriella Poidevin, Cătălin Rotaru, Irina Sârbu (foto)

Comentează – Cristina Sârbu.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: