Spotlight #4 la final: Peste 500.000 de persoane au sărbătorit împreună festivalul luminii de la Bucureşti

Spotlight #4 la final: Peste 500.000 de persoane 

au sărbătorit împreună festivalul luminii de la Bucureşti

jProiecţii din cadrul Spotlight din centrul Capitalei  FOTO: Sorin Toma

Spotlight - Bucharest International Light Festival s-a poziţionat în 2018 ca unul dintre evenimentele de anvergură din Capitală, care a marcat celebrarea Centenarului.  Evenimentul a avut loc între 12 şi 15 aprilie în Bucureşti şi a fost organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB.

Spotlight - Bucharest International Light Festival s-a poziţionat în 2018 ca unul dintre evenimentele de anvergură din Capitală, care a marcat celebrarea Centenarului. Evenimentul a avut loc între 12 şi 15 aprilie în Bucureşti şi a fost organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB. Reunite sub tema ediţiei „United We Shine” sesiunile de video mapping, instalaţiile şi proiecţiile de lumină prezente la Spotlight #4 au transformat locuri şi clădiri emblematice pentru istoria oraşului cu motive naţionale reinventate în zeci de teme grafice, instalaţii de lumină şi poveşti animate proiectate pe cele mai frumoase coloane, cupole şi faţade din oraş. În cele patru zile de festival, proiecţiile de video mapping au făcut străzile din Bucureşti neîncăpătoare pentru participanţi. Biblioteca Centrală Universitară a găzduit una dintre cele mai aplaudate proiecţii din festival, o adevărată lecţie de istorie despre Calea Victoriei transpusă în animaţii video mapate.

Printre cele mai plăcute surprize ale ediţiei, publicul a descoperit noi locaţii din Bucureşti incluse în festival, precum sesiunile de video mapping pe tema Centenarului proiectate pe Teatrul Naţional Bucureşti şi Primăria Municipiului Bucureşti. Pentru prima dată Arcul de Triumf, Ateneul Român şi Ministerul Afacerilor Interne au fost transformate de proiecţii artistice tematice care au celebrat anul Centenarului.

Spre deliciul publicului larg, programul celei de-a patra ediţii Spotlight a inclus şi instalaţii de lumină spectaculoase, dintre care multe au fost interactive: Laser Big Piano amplasat în Piaţa Revoluţiei, Şotronul interactiv de pe Calea Victoriei sau Pisica nomadă. Festivalul s-a încheiat duminică seara, pe 15 aprilie, cu ceremonia de premiere a Concursului internaţional de video mapping de la Palatul CEC. În prezenţa directorului artistic al festivalului, Birgit Zander, a fost anunţat câştigătorul desemnat de public prin vot online. Dintre cele şase lucrări finaliste care au rulat pe faţada Palatului CEC la Spotlight 2018, lucrarea artiştilor români de la Mindscape Studio a câştigat marele premiu în valoare de 5.000 de euro. Celelalte cinci lucrări intrate în concurs au fost ale artiştilor de la Darklight Studio din Spania, Hermes Mangialardo din Italia, KEDR Visuals din Rusia, Multiscalar din Germania şi Skgmedia din China. Cu un spaţiu expoziţional de peste 20.000 m2, o echipă de peste 300 de profesionişti şi artişti din 11 ţări, un concurs internaţional de video mapping, 27 de instalaţii şi proiecţii de lumină şi 8 noi locaţii în Bucureşti, Spotlight a celebrat în 2018 anul Centenarului împreună cu peste 500.000 de bucureşteni şi turişti. Pentru ediţia din 2019, organizatorii anunţă un program cel puţin la fel de spectaculos ca programul din acest an.

citeste totul despre: