VIDEO Soprana Mirella Freni a murit

VIDEO Soprana Mirella Freni a murit

Mirella Freni (1935-2020)

Mirella Freni, una dintre cele mai apreciate voci feminine de operă din Italia, a murit, duminică, la vârsta de 85 de ani, după o lungă suferinţă, la Modena. Glasul său cald a atras atenţia încă de la primele sale apariţii pe scenă şi până la finalul carierei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mirella Freni s-a născut pe 27 februarie 1935 la Modena, în Italia. Supranumită „La Prudentissima” tocmai datorită atenţiei acordate îngrijirii vocii şi alegerii prudente a rolurilor în care a evoluat de-a lungul timpului, Mirella Freni, nepoata unei alte mari soprane italiene Valentina Bartolomasi, s-a născut la Modena, oraş ce a dat un alt mare nume in opera internaţională, Luciano Pavarotti.

Încă din copilărie, Mirella Freni a demonstrat un talent ieşit din comun şi calităţi vocale cu totul deosebite, ce au ajutat-o că la doar zece ani să interpreteze aria Sempre libera din La Traviata de G. Verdi, iar doi ani mai târziu, o altă pagină celebra Un bel di vedremo din Madama Butterfly de G. Puccini.

De altfel, după o scurtă pauză în care a aşteptat să i se maturizeze vocea, Mirella Freni a început să studieze cu faimosul Ettore Campogalliani, pentru că mai apoi să-şi facă debutul în opera pe scenă Teatrului liric din Modena în rolul Micaela din Carmen de G. Bizet, ce va deveni ulterior unul dintre rolurile sale favorite. Au urmat apoi numeroase apariţii pe scene ale unor teatre de opera de primă marime precum Teatro alla Scala din Milano, Covent Garden din Londra, Metropolitan din New York, s. a. unde a impresionat în titluri, precum Elixirul dragostei de G. Donizetti, Carmen de G.Bizet, Evgheni Oneghin de P. I. Ceaikovski, Tosca de Puccini.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: