Soprana Angela Gheorghiu debutează în "Werther", la Opera din Viena

Soprana Angela Gheorghiu debutează în 

Angela Gheorghiu revine la Opera din Viena cu rolul Charlotte din opera "Werther"    FOTO: Florin Ghioca

Soprana Angela Gheorghiu va debuta în rolul Charlotte, din opera "Werther", de Jules Massenet, joi, pe scena Operei din Viena, spectacolul urmând să aibă trei reprezentaţii.

Producţia din Viena are, pentru prima dată, în fruntea distribuţiei o soprană atât de cunoscută, rolul Charlottei fiind de obicei rezervat mezzosopranelor.

"Am înregistrat în trecut în studio rolul Charlottei, însă este pentru prima dată când îl interpretez pe scenă, într-un spectacol de operă", a spus Angela Gheorghiu.

"Mă bucur că debutul meu are loc chiar în oraşul în care opera lui Massenet s-a auzit pentru prima dată şi sper ca reprezentaţiile pe care le vom oferi acum publicului vienez să scrie o pagină frumoasă în istoria acestei partituri. Opera îţi oferă un privilegiu rar - acela de a crea experienţe muzicale proaspete cu partituri centenare, de a debuta în noi formule şi în noi spectacole, iar această continuă înnoire mă încarcă, la rândul său, de emoţie şi energie", a completat soprana.

Orchestra Operei de Stat este dirijată de Frederic Chaslin, iar parternerul de scenă al celebrei soprane este tenorul francez Jean-Francois Borras.

În distribuţia condusă de Angela Gheorghiu, cele trei spectacole sunt sold-out, aşa cum s-a întâmplat, anii trecuţi şi în cazul reprezentaţiilor pe care soprana română le-a susţinut în Viena cu "Tosca" şi "Adriana Lecouvreur", după cum informează Mediafax.

Angela Gheorghiu s-a născut la Adjud şi a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, unde a cunoscut-o pe Mia Barbu. Şi-a făcut debutul internaţional în 1992, la Royal Opera House Covent Garden, în "La Bohème", la Metropolitan Opera din New York şi la Opera de Stat din Viena. La Royal Opera House Covent Garden a cântat pentru prima dată în mult aclamata "La Traviata", în 1994, când BBC a difuzat această operă. "S-a născut o stea", remarca presa, în acea perioadă.

De atunci, Angela Gheorghiu a cântat în toate marile opere din lume, la New York, Philadelphia, Londra, Paris, Salzburg, Berlin,Tokyo, Roma, Seul, Veneţia, Atena, Monte Carlo, Chicago, Sao Paolo, Los Angeles, Lisabona, Valencia, Palermo, Amsterdam, Kuala Lumpur, Zürich, Vienna, Salzburg şi multe altele.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: