Sfâşietoarea poveste a lui Orfeu şi Euridice, tratată plastic într-o lucrare a celebrului Gustav Klimt, expusă la Muzeul Naţional de Artă până pe 31 mai

Sfâşietoarea poveste a lui Orfeu şi Euridice, tratată plastic într-o lucrare a celebrului Gustav Klimt, expusă la Muzeul Naţional de Artă până pe 31 mai

Schiţa „Orfeu şi Euridice“ de Gustav Klimt

Muzeul Naţional de Artă al României vă invită la o nouă conferinţă din seria „Opere în prim plan“. Aceasta va fi susţinută în Galeria de Artă Europeană miercuri, 6 aprilie, de la ora 16.00. Tema va fi reluată sâmbătă, 7 mai, de la ora 12.00. Conferinţele sunt susţinute de Mălina Conţu, muzeograf în cadrul Biroului de Artă Europeană şi Artă Decorativă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lucrarea propusă spre expunere în lunile aprilie-mai este una dintre schiţele realizate de artistul austriac Gustav Klimt pentru decoraţia plafonului teatrului din Fiume (azi Rijeka, Croaţia). Aceasta va fi prezentată în contextul reevaluării schiţei în decursul secolului al XIX-lea. Realizată în 1885, lucrarea „Orfeu şi Euridice“ a fost oferită spre vânzare de Klimt însuşi ca stadiu premergător al operei finale unei galerii vieneze, de unde va fi achiziţionată în 1912 de un colecţionar român.

Pictura va fi expusă în Galeria de Artă Europeană în perioada 6 aprilie - 31 mai 2016.

Accesul se face pe baza unei rezervări prealabile prin e-mail la programari@art.museum.ro sau la telefon 021 314 81 19. În miercurea gratuită (6 aprilie 2016) intrarea este liberă, prima zi de miercuri din lună fiind şi zi de vizitare gratuită a întregului muzeu. În data de 7 mai 2016 se percepe o taxă de 10 lei.

Prin seria de conferinţe intitulată „Opere în prim plan“ invităm publicul să intre în dialog direct cu opere de pictură şi sculptură mai puţin sau chiar deloc cunoscute din depozitele Secţiei de Artă Europeană. Timp de două luni lucrările selectate vor fi expuse în una din sălile galeriei permanente în vederea valorificării lor din perspectiva unor teme diverse (atribuţie, iconografie, istoria piesei, comanditari, contextul realizării) şi în corelaţie cu lucrările din expunere. Prelegerile vor include, acolo unde este cazul, detalii legate de restaurarea piesei.

Info

Schiţă versus lucrare finită
Gustav Klimt – Orfeu şi Euridice, 1885
Galeria de Artă Europeană, sala 12
Miercuri, 6 aprilie 2016, ora 16.00 -  Intrare liberă
Sâmbătă, 7 mai 2016, ora 12.00 -  Tarif: 10 lei
Înscrieri la: programari@art.museum.ro sau 021.314.81.19
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările