„Semnul de pe faţă“, expoziţie inedită a sculptorului în metal Darius Hulea

„Semnul de pe faţă“, expoziţie inedită a sculptorului în metal Darius Hulea

Imagine de pe afişul expoziţiei

Elite Art Gallery (Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5) vă invită în perioada 31 ianuarie - 18 februarie la expoziţia personală a sculptorului Darius Hulea cu titlul "Out Line / Semnul de pe faţă". Deschiderea oficială a expoziţiei va avea loc pe data de 31 ianuarie, ora 18.00.

Ştiri pe aceeaşi temă

În perioada 31 ianuarie-18 februarie, Elite Art Gallery oferă publicului o expoziţie de excepţie semnată de sculptorul Darius Hulea. Expoziţia este curatoriată de către criticul de artă Oliv Mircea. Deschiderea oficială a expoziţiei se va ţine pe data de 31 ianuarie, ora 18.00.

„Evenimentul ce poartă titlul „Out Line/Semnul de pe faţă” aduce în spaţiul galeriei portrete sculpturale ce transmit prin împletirea firelor metalice conexiunea dintre interior şi exterior. Studiul psihologiei umane se defineşte prin portrete surprinse într-o luptă continuă cu realitatea şi paradigmele timpului“,

comunică organizatorii.

„Sculptorul DARIUS HULEA (n. 1987), făcând  deosebirea în PORTRETELE sale dintre omul exterior şi omul interior, optează prin natura îndeletnicirii lui, în chip necesar, pentru cel dintâi; pentru cel de-al doilea chip al omului el îi  dă libertate privitorului să îşi compună în suflet, poetic, o dimensiune atemporală. Constantele pe care le descoperă el în semnele de pe faţă ale portretelor pe care le întruchipează  decurg din puterea acelor personaje de a birui şi de a brava timpul istoric în care au trăit.  O anumită şi bine numită eleganţă care rezidă din expresie şi din stil este rezultatul forţei de observare şi al analizei artistice a sculptorului.

Galeria de portrete nu explică şi nu povestesc în nici un fel dimensiunea metafizică a existenţei eroice a fiecăruia dintre persoanele portretizate, nu explică o fiinţă pentru că a explica o fiinţă înseamnă a o aboli, a o reduce la neant, ci le face veridice punând în ele ceva din superba fire a celui care le întruchipează.

Schiţele acestor personaje, spuneam, apar cu atât mai veridice cu cât putem ghici în ele felul în care omul interior se lasă confruntat şi se luptă să scape de un rău mediocru şi de un bine de aceeaşi teapă, de anecdotic şi de caduc, de istoria impusă şi trăită cât şi de tenebrele care au populat şi mai populează încă viaţa de zi cu zi a oamenilor . […]   Portretul , eroic şi auroral, este pentru sculptor o maximă, o„schemă vie”, o compoziţie stilizată dar plină de sens  căreia nu-i lipseşte niciodată vigoarea şi veracitatea. Nici unul dintre cei întruchipaţi nu sunt posesori ai unei „psihologii” care trebuie căutată în tenebre cu toate că pe niciunul dintre ei nimic nu-l stânjeneşte, nimic nu-i sperie. Portretele nu sunt înţepenite într-o solemnitate şi într-o exactitate ideală. Nu e vorba nici de o apologie nici de preludiul unei execuţii sângeroase. Este vorba în portretele lui Darius Hulea de inşi aievea: contradictorii, complecşi, ireductibili la o formulă  încremenită şi ţeapănă. Nimic nu striveşte vigoarea personajelor: nici graţia, nici insolitul prăbuşit în propriul său vid. […]

„Personajele” lui Darius Hulea, purtătorii semnelor de pe faţă,  nu arată a avea o pasiune pentru glorie şi bunul nume, nici pentru vanitate şi orgoliu. Pe ei nu-i locuieşte invidia şi gelozia, cruzimea şi perfidia, răutatea şi făţărnicia. Lor, ca şi sculptorului însuşi, nu le-a pierit nici naivitatea, nici capacitatea cucernică de a admira. Prin aceste "Portrete”  Darius Hulea pare a fi obţinut o cheie a fiinţelor cu ajutorul căreia  reuşeşte să pătrundă în miezul lor de foc fără a se pierde în vag şi în incomprehensibil”, spune Oliv Mircea, curator şi critic de artă.

Darius Hulea s-a născut în anul 1987 la Alba Iulia. Artistul a absolvit Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca, specializarea Sculptură iar  în 2012 devine membrul Uniunii Artiştilor Plastici. Darius Hulea a beneficiat în 2010 de o bursă Erasmus, în Schrems (Austria) şi a participat cu lucrări în cadrul mai multor expoziţii de grup în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Dej şi Alba Iulia.

Expoziţia va fi deschisă publicului în intervalul 31 ianuarie-18 februarie 2017, la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, Bucureşti.
 
Elite Art Gallery are drept scop promovarea artiştilor plastici contemporani, prin organizarea unor ample proiecte culturale care expun publicului noi forme de exprimare artistică, abordări inovatoare ale artei moderne precum şi ale unor valori deja consacrate. Asociaţia implementează proiecte în domeniul artelor vizuale, muzicii dar şi proiecte educaţionale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările