Seară culturală, dedicată celebrării Francofoniei, cu Ana Ciontea, Mihai Călin şi Harry Tavitian

Seară culturală, dedicată celebrării Francofoniei, cu Ana Ciontea, Mihai Călin şi Harry Tavitian

Actorul Mihai Călin va recita în limba franceză, cu ocazia celebrării Francofoniei FOTO Eduard Enea

Cu ocazia celebrării Francofoniei «Grupul Ambasadelor, Delegaţiilor şi Instituţiilor Francofone din Romania » (GADIF) organizează în această seară, începând cu orele 18:30 la ARCUB-Hanul Gabroveni, un eveniment cultural, intitulat „Cuvinte şi Note Francofone” .

Ştiri pe aceeaşi temă

În programul evenimentului coordonat de către regizorul Felix Alexa, actorii Ana Ciontea şi Mihai Călin vor citi in franceză fragmente din „Cântăreaţa cheală” de Eugène Ionesco si din „Seuls” si „Incendies”, două piese scrise de Wajdi Mouawad, un mare dramaturg francez contemporan de origine libaneză.
 
Seara dedicată Francofoniei va cuprinde şi fragmente de muzică clasică din creaţia compozitorilor Cesar Franck şi Claude Debussy, în interpretarea Siminei Croitoru (vioară) şi a Clementinei Ciucu (pian).
 
Seara se va încheia cu momente de improvizaţie la pian cu Harry Tavitian, ce va delecta publicul cu momente de jazz pe teme tradiţionale armeneşti.
 
Publicul este invitat la această aventură literară şi muzicală francofonă, intrarea fiind liberă în limita locurilor disponibile.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările