Schoenbrunn Palace Orchestra Vienna îl prezintă pe tânărul şi talentatul dirijor Vinicius Kattah VIDEO

Schoenbrunn Palace Orchestra Vienna îl prezintă pe tânărul şi talentatul dirijor Vinicius Kattah VIDEO

Orchestra vieneză se va remarca încă o dată pe scena Sălii Palatului pe data de 23 decembrie, cu începere de la ora 20.00.

Schoenbrunn Palace Orchestra Vienna, într-un splendid spectacol de Crăciun, o întâmpinare imperială şi luminoasă a Sărbătorilor de Iarnă pentru cei dragi, în compania distinsului glas al sopranei Simona Eisinger, dar şi alături de cel mai tânăr dirijor al orchestrei, Vinicius Kattah (31 de ani).
 
 
Născut în 1986 în Brazilia, tânărul dirijor Vinicius Kattah a câştigat locul I în cadrul Concursului Internaţional de Dirijori „Dunărea Albastră” în 2011 şi locul al-III-lea la cel de-al VII-lea Concurs Internaţional de Dirijori de Operă „Luigi Mancinelli" în anul 2016.
 
Kattah s-a stabilit în Viena, iar în ultimii opt ani a colaborat cu Opera de Stat din Viena, Musikverein, Konzerthaus, Hofburg, Schoenbrunn Palace Orchestra Vienna şi multe alte orchestre.
 
Kattah este în prezent dirijor principal al Operei Naţionale Slovace şi a condus, recent, premiera mondială a lucrării „Cenuşăreasa“, compusă de copila-minune Alma Deutscher (11 ani), operă ce poate fi vizionată în documentarul BBC „Finding Cinderella“.
 
Specializarea lui Kattah este muzica lui W. A. Mozart. În 2015, a fondat proiectul Tutti Mozart, unde prezintă universul muzical al geniului născut în 1756 la Salzburg.
 
Despre Schoenbrunn Palace Orchestra Vienna
 
Schoenbrunn Palace Orchestra Vienna orchestra de renume si la nivel international, transpune muzical era imperiala plina de farmec a Vienei, avand totodata o traditie indelungata de lucru alaturi de cantareti de opereta si dansatori de balet.
 
Fondata in 1997, efectivul instrumental asigura reprezenatiile la Opera din Viena si la festivalurile din Salzburg. In plus, orchestra se distinge prin unicitatea sunetului, prezenta scenica si aspect vestimentar impecabile.
 
Schoenbrunn Festival Orchestra Vienna este devotata muzicii de curte vieneze, mai ales valsurilor lui Johann Strauss, dar si lucrarilor muzicale ale geniului Wolfgang Amadeus Mozart., Joseph Haydn sau Franz Schubert .
Concertele desfasurate de celebra orchestra vieneza au loc in Orangeria Schoenbrunn, un spatiu artistic unic, cu o bogata istorie muzicala ce s-a transformat in timp intr-o renumita locatie pentru evenimente culturale.


Schoenbrunn Palace Orchestra Vienna realizeaza turnee si la nivel international, atat in Europa, cat si peste ocean, fiind primita cu entuziasm în Suedia, Finlanda, Danemarca, Germania,  Elvetia, Italia, România, Olanda, Spania, Japonia, China, Croatia si Rusia.
 
Fiecare spectacol al lor este special, orchestra cu bucurie luand in considerare si cererile de muzica individuale, care pot fi personalizate pentru orice eveniment sau ocazie. 

 

 

 

citeste totul despre: