Scena politică din România, ironizată într-o expoziţie la Paris

Scena politică din România, ironizată într-o expoziţie la Paris

Colajele constituie o critică dură şi, în acelaşi timp, comică la adresa politicienilor români

Deşi a fost descoperit recent de către galeria H'Art din Bucureşti, artistul Ion Bârladeanu este un veteran în lumea artei, acesta muncind pe ascuns timp de 40 de ani, în timpul comunismului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dacă înainte era un necunoscut, în prezent, lucrările sale l-au făcut celebru chiar şi la Paris, unde, sâmbătă 27 februarie, îşi va expune colajele în cadrul expoziţiei "Realpolitik".

Florian Doru Crihană refuză caricatura politică

Vernisajul deschis până la data de 3 aprilie 2010 va avea loc la Galeria Anne de Villepoix din capitala franceză, ca urmare a unei colaborări între H'Art din Bucureşti şi Institutul Cultural Român din Paris.

Aceasta este prima expoziţie personală a artistului în Franţa, colajele sale tratând de o manieră ironică şi comică scena politică si culturală românească.

"« Realpolitik» prezintă o serie de colaje pe care Ion Bârladeanu le-a creat după 1989. Aceste colaje, realizate între 1990 şi 1996 constituie o critică dură şi în acelaşi timp comică la adresa politicienilor «poporului» şi a VIP-urilor de toate categoriile care se manifestă în spaţiul public românesc. Lui Ceauşescu îi este consacrat un loc aparte, dar şi vedetelor care animă scena politică postcomunistă", notează directorul şi proprietarul galeriei H'art, Dan Popescu, potrivit icr.ro.

Vezi galerie FOTO pe adevărul.es

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: