S-a deschis Festivalul Internaţional de Arte Vizuale - VLSO la Vama Veche

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a 9-a ediţie a Festivalului Internaţional de Arte Vizuale VSLO are loc anul acesta în Vama Veche (19-26 august) şi aduce, pe malul mării, unii dintre cei mai apreciaţi fotografi şi oameni de film din Grecia, Cehia, SUA, Elveţia, Norvegia şi România.

Cel mai important eveniment dedicat artelor vizuale, VSLO, care s-a deschis duminică seară la Vama Veche, propune şi anul acesta cursuri şi workshopuri gratuite de fotografie, film, pictură şi teatru, cu importanţi lectori, care au acceptat provocarea organizatorilor de a participa la cel mai neconvenţional eveniment de gen din lume.
Şi anul acesta Trofeul VSLO va fi acordat de un juriu de specialitate, alături de numeroase premii oferite de sponsorii festivalului: Canon, Sony, Olympus, Silva, F64.


Petr Bambousek (Cehia), multiplu premiat al concursurilor internaţionale de gen (Wildlife Photographer of the Year, World Photography Award, 2017 Big Picture, Czech Press Photo, Sony World Photography Awards, Golden Deer) va susţine un workshop de wild photography. Prezent pentru a doua oară la VSLO, cunoscutul fotograf american Chris Suspect va desluşi de această dată tainele „găsirii extraordinarului în ordinar”, în cadrul unui curs de street photography de înalt nivel.

Imagine indisponibilă

Elveţianul Jens Krauer, fotograf oficial pentru Fujifilm X-Photographer, va discuta despre abordarea sa în fotografia de stradă şi va împărtăşi păreri personale cu privire la filozofia şi etica sa fotografică: cum să găseşti şi să fotografiezi subiecte interesante şi cum să realizezi imagini mai puternice cu ajutorul fotografiei candide.
„Fotografia făcută bucăţi” este titlul unei discuţii la care vor participa Chris Suspect, Jens Krauer, Vali Bărbulescu şi Michail Moscholios, despre ce face fotografia a fi mai mult decât un act mecanic al copierii realităţii fotografiate.
Petr Bambousek va susţine, în premieră la VSLO, un curs de fotografie de noapte wildlife unde „modele” vor fi câţiva şerpi şi şopârle, dar şi alte animale exotice!
Printre fotografii români care vor avea workshopuri anul acesta la VSLO se numără: Ciprian Strugariu („Moda ieşită din comun”), Vali Bărbulescu („Fotografia – adevăr sau provocare?”), Sebastian Cristea şi Andrei Apostol (“Fotografia pe film”), Cristian Crisbăşan (Pin-Up Art photography) şi Silviu Matei („Fotoreportaj în Vamă”). Un curs de editare foto „De la RAW la GLAM” va fi ţinut de Ioan Bragheşiu.

Imagine indisponibilă

Un foarte interesant Atelier de Slomografie cu Phantom Flex4K va avea loc în cadrul VSLO. Dr. Ing. Nicholas Long şi prof. Neil Coltofeanu vor introduce cursanţii în lumea fascinantă a slow motion-ului, cu filmări la 1000 de cadre pe secundă. Îi vor susţine pilotul de teste de la BMW Global Claudiu David şi beer stylistul Tony Fiori.
Lightwave Theatre, compania independentă specializată în spectacole cu păpuşi de dimensiuni mari, destinate publicului adult din România, va organiza, timp de o săptămână, un workshop de teatru, care se va concretiza într-un moment artistic la finalul festivalului.

Daniel Prapone şi Mircea Tocaci îi vor introduce pe cei prezenţi în artele desenului, picturii şi sculpturii, descoperind împreună cu aceştia “Complexitatea Simplităţii Artelor”, dar şi “Formă şi volum în pietrele mării”.
Nu mai puţin de şase vernisaje de fotografie vor fi organizate anul acesta la VSLO. Cu sprijinul Ambasadei Suediei la Bucureşti, vor fi prezentate “Portraits of Migration” şi “Romanian Dads”, în timp ce Dana Moica va prezenta lumea marocană a oraşului Fes, iar Denis Buchel va propune un vernisaj în oglindă cu “Mirrored”. Cătălin Strugaru va prezenta, în premieră la VSLO, “Acasă după 100 de ani”. Seria vernisajelor se încheie cu “Superbul colorit al animalelor”, o colecţie impresionantă de imagini adunate de celebrul Petr Bambousek din toată lumea.

Imagine indisponibilă

Mai multe proiecţii de filme în aer liber vor avea loc şi anul acesta la VSLO. Reînnoind tradiţia de anul trecut, Agerpres propune un film documentar despre Marea Unire – “România la 100 de ani”. Un poem de lumini şi umbre va fi prezentat de Daniel Munteanu, sub titlul “Transience – Light & Shadow”. Artistul va mai prezenta şi alte două proiecte, “Zen Tale” şi “An Artist’s Journey”.

Nu în ultimul rând, în cadrul VSLO vor avea loc şi concerte: Jurjak (22 august), Nightloosers (23, 24 august) şi Adrian Naidin (25 august) sunt artiştii care vor urca pe scena Papa la Şoni pentru recitaluri extraordinare.
VSLO înseamnă şi un important Târg de echipamente, unde participanţii vor putea testa aparatură de ultim moment de la principalii sponsori ai festivalului, Canon, Sony, Olympus, 4K, dar vor avea şi discount-uri speciale în perioada desfăşurării evenimentului.
 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite