Românii din Seattle promovează România în Statele Unite

Românii din Seattle promovează România în Statele Unite

Pianista Oana Rusu Tomai s-a implicat special în susţinerea proiectului

După organizarea Festivalului Iei pe meleaguri americane, Asociaţia Românilor din Seattle continuă seria evenimentelor de prezentare şi popularizare a culturii româneşti în Statele Unite, de data aceasta cu un concert special la Filarmonica din Seattle, statul Washington.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un „Concert de cameră în stil românesc”, avându-i ca protagonişti pe Dr. Oana Rusu Tomai, Doctor în Piano Performance la Eastman School of Music, N.Y., Mikhail Shmidt, violonist, membru al Seattle Symphony şi Marcy Stonikas, soprană la Seattle Opera va avea loc, pe 12 septembrie, de la 19.30 ora locală (duminică, 13 septembrie, 05.30, ora Bucureştiului), la la Filarmonica din Seattle, statul Washington

În programul concertului figurează „Sonata în Caracter Românesc pentru vioară şi pian” de George Enescu, „Dansurile Româneşti” de Béla Bartók, cântece pentru soprană şi pian de Felicia Donceanu, Rodica Soutzo şi Tudor Ciortea şi cântece lăutăreşti („Ciocârlia”, „Hora Mărţişorului” etc.) aranjate pentru vioară şi pian.

Concertul este organizat cu sprijinul pianistei Oara Rusu Tomai şi al mai multor români stabiliţi în Statele Unite, respectiv al unor donatori americani. Oricine doreşte poate susţine acest demers non-profit de promovare a imaginii României în Statele Unite, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Pianista Oana Rusu Tomai s-a implicat personal într-un mod inedit: ea donează 5 ore de lecţii de pian ca bonus pentru cinci bilete achiziţionate la concertul din 12 septembrie.

Până acum, peste jumătate din bilete au fost vândute şi aproape trei sferturi din costul concertului a fost acoperit prin donaţii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările