Rising Star Award pentru "Cel ales", lungmetrajul lui Cristian Comeagă (VIDEO)

Rising Star Award pentru

Laura Cosoi şi Bogdan Stanoevici într-o scenă din "Cel ales"   FOTO: Cos Aelenei

Lungmetrajul "Cel ales", de Cristian Comeagă, este unul dintre cele zece filme cărora le-a fost acordat Rising Star Award în competiţia Canada International Film Festival 2015.

Ştiri pe aceeaşi temă

Juriul a selectat, săptămâna trecută, câştigătorii dintre cele câteva sute de filme înscrise în concurs, reprezentând peste 30 de ţări, informează un comunicat remis Mediafax.

După cele patru premii obţinute la Los Angeles Cinema Festival of Hollywood, printre care trofeul pentru cel mai bun film narativ şi cel pentru cea mai bună regie, după includerea în selecţia Festivalului de la Tiburon şi participarea la North Hollywood Cinefest, distincţia obţinută la Vancouver este a patra ocazie cu care "Cel ales" se face remarcat pe continentul nord-american.

Dur şi tensionat, filmul este presărat cu note comice, dar şi cu accente tragice. Povestea are şi o marcantă conotaţie politică, acuzând răspicat existenţa unui grup de interese ocult, mai secret şi mai puternic decât temuta Securitate, o "cupolă" care, în opinia autorului, a controlat, controlează şi va controla vieţile tuturor.

Protagonistul filmului este actorul Bogdan Stanoevici, care interpretează un personaj ce evoluează pe parcursul a mai mult de trei decenii, de la absolvirea liceului până în pragul senectuţii. Alături de el, în alte roluri principale apar Laura Cosoi, Nicodim Ungureanu şi Olimpia Melinte.

"Cel ales" este produs de Domino Film, distribuit de IntercomFilm Distribution şi va fi lansat în România vineri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările