Regizorul Paul Verhoeven va prezida juriul Berlinalei 2017

Regizorul Paul Verhoeven va prezida juriul Berlinalei 2017

Paul Verhoeven                                                                                                Foto HEPTA

Cineastul olandez Paul Verhoeven, regizorul unor filme celebre precum ”Basic Instinct”, ”Total Recall” şi ”Elle”, va prezida juriul ediţiei din 2017 a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, informează revista Variety.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lungmetrajul ”Elle”, cel mai recent film regizat de Paul Verhoeven, cu Isabelle Huppert în rolul principal, a avut premiera la ediţia 2016 a Festivalului de la Cannes şi a fost lăudat de critici.
 
”Prin numirea lui Paul Verhoeven, vom avea un preşedinte de juriu care este un cineast care a lucrat într-o varietate de genuri cinematografice din Europa dar şi la Hollywood. Îndrăzneala lui creativă şi multifaţetată şi dispoziţia lui pentru experiment sunt reflectate în spectrul larg al operelor sale”, a spus Dieter Kosslick, directorul Berlinalei.
 
Paul Verhoeven a fost nominalizat la Oscar în 1974 cu thrillerul său erotic ”Turkish Delight”. A regizat celebrul thriller sexual ”Basic Instinct” din 1992, cu Sharon Stone în rolul principal feminin, care a generat numeroase controverse din cauza intrigii peliculei şi a numeroaselor scene nud prezentate pe marele ecran.
 
Paul Verhoeven şi-a început cariera în industria de divertisment în anii 1960 cu serialul holandez ”Floris”. Debutul lui în lungmetraj, ”Diary of a Hooker” (cunoscut şi sub titlul ”Business Is Business”), lansat în 1971, a prezentat poveştile de viaţă ale două prostituate şi aspiraţiile acestora. 
 
Recunoaşterea pe plan internaţional a venit odată cu filmul ”Soldier of Orange” din 1977 şi cu două pelicule SF de mare succes - ”RoboCop” (1987) şi ”Total Recall” (1990).
 
Cea de-a 67-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin va avea loc în perioada 9 - 19 februarie 2017.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările