Regizorul Nicolae Constantin Tănase spune „Lumea e a mea“ la Festivalul de Film East End din Londra

Regizorul Nicolae Constantin Tănase spune „Lumea e a mea“ la Festivalul de Film East End din Londra

Imagine din filmul „Lumea e a mea“

Zilele acestea, iubitorii filmului românesc sunt aşteptaţi nu numai la proiecţiile de la British Film Institute, unde se desfăşoară de mai multe săptămâni marea retrospectivă „Revoluţie în realism“, ci şi la Festivalul de Film East End, cel de-al doilea festival de film ca mărime din Londra şi unul dintre cele mai originale, ca propunere de program, din întreaga Mare Britanie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu sprijinul ICR Londra, un partener deja consacrat al Festivalului, va fi prezentat în premieră britanică filmul „Lumea e a mea", în regia lui Nicolae Constantin Tănase. Tânărul regizor va fi prezent în 1 iulie în sala de proiecţie a cunoscutului centru cultural din estul Londrei, Rich Mix, pentru a vorbi despre film şi a răspunde la întrebările publicului.
 
„Lumea e a mea" este o dramă despre generaţia 2000, ce aduce în prim plan povestea Larisei (Ana Maria Guran), o adolescentă ca oricare alta din Constanţa. Larisa vrea multe de la viaţă: bani, valoare, influenţă, popularitate şi respect. Fiind îndrăgostită, va face totul pentru a le obţine, însă această lume în care imaginea şi banii înseamnă totul nu se potriveşte Larisei. Cu toate acestea, tânăra este pregătită să facă orice ca să câştige iubire, admiraţie şi să-şi transforme visele în realitate. Un film despre revolta unei generaţii pentru care notorietatea se măsoară în vizualizări pe Youtube şi like-uri pe Facebook.
 
Filmul a fost prezentat în premieră mondială în 2015 la festivalul internaţional de la Karlovy Vary, unde a obţinut o menţiune specială, după care a circulat la numeroase festivaluri şi a obţinut premii precum cel mai bun debut la festivalul de film Transilvania (TIFF) sau la premiile Gopo.
 
Festivalul de Film East End (EEFF) a fost inagurat în anul 2000 şi este unul dintre cele mai mari festivaluri de film din Marea Britanie. Acesta se desfăşoară în mai multe locuri din estul Londrei, prezintă un program bogat şi divers de premiere britanice şi internaţionale şi atrage un public anual de peste 30.000 de spectatori. În 2016, EEFF are loc între 23 iunie şi 3 iulie. ICR Londra este un partener al Festivalului încă din anul 2010.
 
Mai multe detalii la www.icr-london.co.uk şi www.facebook.com/ICRLondon

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările