Regizorul Adrian Sitaru îşi face bagajele pentru Berlin

Înainte de Berlinale, regizorul Adrian Sitaru vine cu "Ilegitim" la Adevărul Live

Mai este o zi până la debutul celei de-a 66-a ediţii a Festivalului de Film de la Berlin, unul dintre cele mai importante evenimente dedicate cinematografiei. Anul acesta, România este reprezentată de lungmetrajul „Ilegitim“, în regia lui Adrian Sitaru, aflat în studioul Adevărul Live.

Ştiri pe aceeaşi temă

Invitat în studioul Adevărul Live pentru un interviu cu jurnalistul Florin Ghioca, regizorul de film Adrian Sitaru a povestit despre inevitabilele emoţii pe care încă le mai are cu o zi înaintea începerii Festivalului de Film de la Berlin, unde cel mai recent film al său, „Ilegitim“, va fi prezentat în secţiunea Forum.

„Încerc să fac filme care să-mi facă mie plăcere. Dacă şi publicul rezonează cu asta, foarte bine“, a mărturisit regizorul în studioul Adevărul.

„Dacă ajung cu filmul într-un festival, înseamnă că am atins o dimensiune universală. Nu cred în chestia asta că străinii sunt interesaţi de mizeria din România. Mizerie este în toate ţările, şi în cele bogate“, a explicat Adrian Sitaru, demontând unul dintre clişeele cele mai persistente pentru publicul larg despre Noul Cinema Românesc.

„Actori neprofesionişti nu înseamnă actori netalentaţi“, a punctat regizorul un adevăr foarte important.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările