Regizoarea Roxana Stroe, premiată la Berlinale pentru „O noapte la Tokoriki“, la Adevărul Live, de la ora 14.00

Regizoarea Roxana Stroe, premiată la Berlinale pentru „O noapte la Tokoriki“, la Adevărul Live, de la ora 14.00

Roxana Stroe a avut succes la Berlinale cu "O noapte la Tokoriki"     FOTO: Florin Ghioca

Filmul „O noapte la Tokoriki“, în regia româncei Roxana Stroe, a primit premiul special pentru cel mai bun scurtmetraj din partea juriului internaţional al secţiunii Generation 14plus, din cadrul ediţiei din acest an a Festivalului de Film de la Berlin. O parte din echipa filmului se va afla, de la ora 14.00, în studioul Adevărul Live.

Ştiri pe aceeaşi temă

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul LIVE

 
Acţiunea filmului se petrece într-o discotecă improvizată numită "Tokoriki", unde întregul sat sărbătoreşte majoratul Gianinei. Iubitul acesteia împreună cu Alin urmează să îi facă un cadou neaşteptat, pe care nimeni nu îl va uita. Protagonişti sunt Cristian Priboi şi Iulia Ciochină.
 
"O noapte la Tokoriki" a primit premiul special al juriului internaţional al secţiunii Generation 14plus, în valoare de 2.500 de euro, suma fiind oferită de Bundeszentrale für Politische Bildung (Federal Agency for Civic Education).
 
Juriul internaţional al acestei secţiuni din cadrul Festivalului de la Berlin a fost format din: Sam de Jong, Petros Silvestros şi Liz Watts.
 
Filmul "O noapte la Tokoriki", al treilea scurtmetraj al regizoarei Roxana Stroe, după "Plante perene" (2013) şi "Black Friday" (2015), a avut premiera mondială la Berlinale 2016. Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, ajuns la a 66-a ediţie şi desfăşurat în perioada 11-21 februarie, este al doilea festival ca importantă şi mărime în Europa, după Festivalul de la Cannes.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările