Ralph Fiennes va regiza un film despre viaţa şi cariera balerinului Rudolf Nureev

Ralph Fiennes va regiza un film despre viaţa şi cariera balerinului Rudolf Nureev

Ralph Fiennes vrea să realizeze un film despre unul dintre cei mai cunoscuţi balerini ruşi ai tuturor timpurilor

Actorul şi cineastul britanic Ralph Fiennes va regiza un film despre viaţa şi cariera balerinului rus Rudolf Nureev, informează publicaţia Screen Daily.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acest proiect cinematografic reprezintă cel de-al treilea film care va fi regizat de Ralph Fiennes, după "Coriolanus" (2011) şi "The Invisible Woman", în care starul britanic a interpretat rolul scriitorului Charles Dickens.

Spre deosebire de primele două filme pe care le-a regizat, Ralph Fiennes nu va juca în noul proiect biografic, care va fi realizat pe baza unui scenariu scris de David Hare, inspirat dintr-o biografie de Julie Kavanagh.

Filmările vor debuta în a doua parte a anului 2016.

Ralph Fiennes a mai colaborat cu David Hare la filmul "Cititorul/ The Reader" (2008) şi la lungmetrajele TV "Page Eight", "Turks & Caicos" şi "Salting the Battlefield".

Starul britanic, care este şi un foarte apreciat actor de teatru, va putea fi văzut la sfârşitul acestui an pe marile ecrane interpretând personajul M în următorul film din seria "James Bond", intitulat "Spectre". Ralph Fiennes a fost nominalizat de două ori la premiile Oscar pentru rolurile din "Lista lui Schindler" şi "Pacientul englez" şi s-a remarcat în ultimii ani cu rolul Voldemort din filmele francizei "Harry Potter".

Rudolf Nureev (foto sus) este considerat unul dintre cei mai talentaţi balerini din secolul al XX-lea. S-a născut pe 17 mai 1938, în apropiere de Irkutsk, în timp ce mama lui călătorea cu trenul spre Vladivostock, unde tatăl lui, de origine tătară, era comisar politic. A copilărit în regiunea Başchiria şi a fost atras încă din copilărie de dansurile populare başchire. În 1955 a început cursurile de balet la Institutul Coregrafic din Vaganova şi, chiar dacă avea în acel moment 17 ani deja - o vârstă considerată târzie pentru a deveni balerin profesionist -, a devenit foarte repede cunoscut graţie talentului şi tehnicii sale.

Anul 1961 a fost unul de cotitură în viaţa sa. În urma unui accident, prim-solistul Baletului Kirov din Leningrad, Konstantin Sergheev, nu a mai putut dansa, iar în locul acestuia, pentru o prestaţie la Paris, a fost ales Nureev. Tehnica şi dezinvoltura tânărului balerin rus i-au impresionat pe specialiştii din lumea baletului. La Paris a luat hotărârea de a nu se mai întoarce în Uniunea Sovietică. În această perioadă l-a cunoscut pe balerinul Erik Bruhn, care i-a devenit protector, prieten, cât şi partener de viaţă.

În 1962, a fost invitat de balerina Margot Fonteyn pentru a dansa într-o gală de balet, alături de Royal Ballet, la Londra. Nureev a activat la Londra pentru o perioadă de aproape 30 de ani. Spectacolele cele mai cunoscute, alături de Royal Ballet, în care a avut-o ca parteneră pe Margot Fonteyn, sunt: "Lacul Lebedelor", "Giselle", "Frumoasa din pădurea adormită", "Spărgătorul de nuci", "Romeo şi Julieta", "Corsarul" şi "Don Quijote".

În anii '80, s-a îmbolnăvit de SIDA.

În 1983, Rudolf Nureev a devenit directorul Baletului Operei din Paris. În 1988 a primit Legiunea de Onoare în rang de Cavaler, iar, în 1992, ministrul francez al Culturii i-a acordat ceea mai înaltă distincţie în domeniul artistic: Ordinul Artelor şi Literelor în rang de Comandor.

Rudolf Nureev a murit pe 6 ianuarie 1993, la vârsta de 54 de ani, şi a fost înmormântat în cimitirul Sainte-Genevieve-des-Bois.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările