Protest al lui Andrei Pleşu: „Să ne depunem toţi titlurile doctorale până îşi suspendă această calitate cei care au plagiat“

Protest al lui Andrei Pleşu: „Să ne depunem toţi titlurile doctorale până îşi suspendă această calitate cei care au plagiat“

Andrei Pleşu e gata să-şi depună doctoratul în semn de protest       FOTO: Florin Ghioca

Scriitorul Andrei Pleşu i-a îndemnat, marţi, în cadrul unei dezbateri a Grupului pentru Dialog Social pe tema plagiatului, pe cei care au titluri de doctor, să şi le depună, suspendându-şi astfel calitatea pe care le-o conferă, până când vor face acest lucru toţi cei care au plagiat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Scriitorul Andrei Pleşu a vorbit despre o "formă de prostie" care a apărut în jurul premierului Victor Ponta.

"Această formă de prostie care a apărut în jurul lui Victor Ponta când el şi ministreasa Educaţiei au explicat că pe vremea când a făcut el doctoratul nu exista o lege a ghilimelelor", a spus Pleşu, citat de Mediafax.

În cadrul dezbaterii, scriitorul a lansat şi o idee către toţi cei care au obţinut corect titlul de doctor în România, întrebându-i dacă nu ar putea să-şi depună cu toţii titlurile obţinute pentru a-i forţa şi pe cei care au plagiat să facă acest lucru.

"Hai să ne depunem toţi titlurile şi să spunem că până nu le depun toţi cei care au plagiat sau până nu se corectează acest lucru ne suspendăm această calitate", a mai spus Andrei Pleşu.

Grupul pentru Dialog Social şi Revista 22 au organizat la sediul din Calea Victoriei dezbaterea cu tema "Plagiatul ca stare a naţiunii". Moderatori au fost profesorul Gabriel Liiceanu şi profesorul Mircea Dumitru
 
"Plagiatul doctoral a devenit epidemic în România. În premieră mondială, în ţara noastră, doctori cu lucrări plagiate au devenit conducători ai unor lucrări de doctorat la rândul lor plagiate. 
 
În premieră mondială, în ţara noastră, instituţiile şi comisiile de etică chemate să sancţioneze furtul intelectual îl acoperă şi îl cauţionează. În premieră mondială, în ţara noastră, furtul academic, şi nu integritatea morală şi profesională cerută demnitarilor, caracterizează persoanele care ocupă funcţii de conducere în instituţiile statului", precizează organizatorii în prezentarea dezbaterii. 
     
"În loc să demisioneze ca impostori şi să dispară de pe scena publică, aceştia se împăunează cu titluri obţinute prin fraudă şi, rămânând nesancţionate, construiesc o lume aşezată pe furt, şubrezesc viaţa morală a societăţii şi ne surpă încrederea în viitorul ţării", se arată în prezentarea evenimentului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: