„Problema Voorman“, pelicula preferată a bucureştenilor la Noaptea Lungă a Filmelor Scurte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spectatorii Nopţii Lungi a Filmelor Scurte, desfăsurată la Grădina Botanică FOTO Ana Maria Dascălu
Spectatorii Nopţii Lungi a Filmelor Scurte, desfăsurată la Grădina Botanică FOTO Ana Maria Dascălu

Cea de-a şasea ediţie a Nopţii Lungi a Filmelor Scurte a avut loc sâmbătă, 28 iunie, la Grădina Botanică din Bucureşti. La eveniment au participat aproape 4.000 de spectatori, care şi-au ales pelicula preferată dintre cele proiectate: „Problema Voorman“, o comedie neagră care îl are în rolul principal pe actorul Martin Freeman.

Sâmbătă seară, cei aproape 4.000 de spectatori ai Nopţii Lungi a Filmelor Scurte s-au bucurat de scurtmetraje premiate sub cerul liber până-n zori, dar şi de muzică şi tururi ghidate pe aleile unuia dintre cele mai frumoase spaţii verzi din Bucureşti.

Pentru prima dată, evenimentul a inclus competiţia ShortsUP Audience Award, susţinută de Digi Film, în care publicul a avut misiunea de a alege cel mai bun film scurt al serii. Majoritatea spectatorilor de la picnicul cinematografic a acordat cea mai mare notă scurtmetrajului britanic „Problema Voorman“, regizat de Mark Gill, o comedie neagră ce-l are în prim plan pe actorul Martin Freeman, cunoscut pentru rolul din blockbuster-ul The Hobbit (Bilbo) dar şi din serialele Fargo şi Sherlock. 

image

Scurtmetrajul „Problema Voorman“, în regia lui Mark Gill, a fost lansat în 2012 

Preferatul publicului ShortsUP este o poveste despre identitate şi religie, un film cu o construcţie provocatoare care reuşeşte să suprapună ironia cu teme existenţiale actuale. Williams (Martin Freeman), psihiatru cu reputaţie, e nevoit să-l examineze pe enigmaticul domn Voorman (Tom Hollander), un prizonier ce se crede Dumnezeu. Ceea ce ar fi trebuit să fie un simplu diagnostic se transformă într-un joc al minţii în care rolurile se schimbă dramatic. Ce ne legitimează să fim ceea ce credem că suntem? Identitatea noastră nu e nimic mai mult decât o convenţie socială.  

După ce a fost nominalizat la Oscar şi Bafta, scurtmetrajul „Problema Voorman“, în regia lui Mark Gill (UK, 2012) primeşte distincţia ShortsUP Audience Award şi un premiu de 1500 E oferit de Digi Film, care-l face cel mai popular film la Noaptea Lungă a Filmelor Scurte 2014. 

La fel de aplaudată a fost şi producţia românească Să mori de dragoste rănită (r. Iulia Rugină, România, 2014) situată pe locul 2 în topul preferinţelor cinefililor de la Noaptea Lungă. Al 3-lea loc în ordinea voturilor a fost ocupat de Ferma de Ponei  (r. Joost Reijmers, Olanda 2014), comedia olandeză despre un cuplu de vârsta a treia, un iPad şi o fermă online de ponei. 

Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite