Prima ediţie a Audience Award Film  Festival aduce în România cele mai populare filme de la marile festivaluri din ultimul an

Prima ediţie a Audience Award Film  Festival aduce în România cele mai populare filme de la marile festivaluri din ultimul an

Imagine din filmul „Junction 48“

Vineri, 10 iunie, la ora 18.00, Audience Award Film Festival se va deschide la cinema Elvire Popesco cu filmul „Junction 48“. Festivalul se va desfăşura între 10 şi 12 iunie, pe perioada Street Delivery. Proiecţile vor avea loc la cinema Elvira Popescu şi în aer liber în curtea TIAB.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tot vineri de la ora 20 va rula la acelaşi cinematograf câştigătorul premiului publicului de la Rotterdam, filmul danez „Land of Mine“, iar la miezul nopţii  va avea loc în curtea TIAB prima proiecţie publică în România cu „Zelig“, super-comedia lui Woody Allen, introdusă de regizorul Nae Caranfil, ambasadorul primei ediţii a Audience Award Film Festival.

„Junction 48“,filmul care a câştigat premiul publicului la Berlin anul acesta, urmăreşte relaţia de dragoste dintre doi tineri cântăreţi de hip-hop, din Palestina, care folosesc muzica pentru a lupta atât împotriva opresiunii externe a societăţii israeliene, cât şi a represiunii din propria lor comunitate condusă de violenţă.  În rolul principal îl găsim pe rapper-ul Tamer Nafar. Cu „Junction 48“, regizorul şi activistul pentru drepturile palestinienilor, Udi Aloni, a revenit în secţiunea Panorma a Berlinalei pentru a şasea oară. Filmul a obţinut şi Best Narrative Feature în Festivalul de la Tribeca, în 2016. Filmul rulează în premieră şi în exclusivitate în România în cadrul festivalului.

Despre consecinţele negative ale violenţei şi ale războiului în evoluţia relaţiilor interumane vorbeşte şi „Land of Mine/Under Sundet“, în regia lui Martin Zandvliet, câştigătorul premiilor Warsteiner Audience Award, Rotterdam 2016, Robert Awards 2016 şi Audience Award, Gijón 2015. Filmul este bazat pe fapte reale din istorie, dar prea puţin cunoscute şi funcţionează atât ca un emoţionant eseu anti-război, cât şi ca un thriller captivant. Actorii din rolurile principale, Roland Møller şi Louis Hofmann, au primit, în 2015, la Festivalul Internaţional de Film de la Tokyo, premiul pentru interpretare.

Cinefilii vor avea ocazia să vadă în cadrul Audience Award Film Festival şi filmul „Room“, care i-a adus talentatei Brie Larson premiul Oscar în 2015 pentru Cea mai bună actriţă în rol principal. Regizorul Lenny Abrahamson a ecranizat romanul Emmei Donoghue, obţinând 6 premii ale publicului în festivaluri: People's Choice Award la Toronto în 2015, Audience Award la Varşovia, New Orleans, Mill Valley, Hamptons şi Aspen.
    
Filmul „James White“, prezentat în premieră în România, unul dintre preferatele publicului la cel mai mare festival independent de film din SUA – Sundance Film Festival – va închide festivalul.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările