Preşedintele Portugaliei, încântat de portul românesc la Bazarul Diplomatic de la Lisabona

Preşedintele Portugaliei, încântat de portul românesc la Bazarul Diplomatic de la Lisabona

Preşedintele Portugaliei, Marcelo Rebelo de Souza, la standul României de la Lisabona

Preşedintele Portugaliei, Marcelo Rebelo de Souza, a fost încântat de standul Ambasadei României de la Bazarul Diplomatic de la Lisabona, desfăşurat pe 18-19 noiembrie, în Capitala Portugaliei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anul acesta Ambasada României a vrut să transmită un mesaj despre femeia româncă prin portul şi modul de viaţa tradiţional românesc, promovând artiste din România şi viziunea lor asupra unor simboluri ale spiritualităţii noastre.

Standul României a fost amplasat lângă cel al Statelor Unite ale Americii, acolo unde apărea în 1929, la New York, cartea Reginei Maria: The Magic Doll of Roumania,  povestea micuţei americance Nancy care străbate România şi cunoaşte viaţa şi obiceiurile populare minunate pe care românii le păstrează de generaţii. Obiceiuri care au fost promovate şi la Bazarul diplomatic de la Lisabona prin lucrările Celei Neamţu, marea doamnă a tapiseriei româneşti şi ale tinerei artiste Graţiela Andrei. Piesele realizate de mătuşa Floare Finta, declarată "Tezaur Uman Viu" de Ministerul Culturii şi exponatele de la Muzeul Ţării Oaşului au contribuit la reuşita acestui demers.

Vizitatorii au aflat istorii despre ia românească şi Sânziene, al căror mit face parte, împreună cu cel al tinereţii fără bătrâneţe, din materia de bază a spiritualităţii româneşti. Produsele Ana Aslan au asigurat cea mai mare parte a fondurilor pentru bazarul caritabil din capitala Portugaliei, organizat de Asociaţia familiilor diplomaţilor portughezi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările