Premieră "Aferim!", la festivalul de film al lui Robert de Niro

Premieră

"Aferim!" are premeira nord-americană la Festivalul de Film Tribeca, desfăşurat la New York

"Aferim!", lungmetrajul premiat cu Ursul de Argint pentru cea mai bună regie la Festivalul de la Berlin, va avea premiera nord-americană la cea de-a 14-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Tribeca de la New York, în secţiunea Spotlight. Unul dintre cei trei fondatori ai festivalului newyorkez este actorul Robert de Niro.

Secţiunea Spotlight a Festivalului Internaţional de Film Tribeca cuprinde 23 de lungmetraje-ficţiune şi 17 documentare. Astfel, în această secţiune vor fi proiectate şi lungmetraje regizate de Fatih Akin, Neil LaBute, Ken Loach, Paolo Taviani şi Vittorio Taviani, Paul Weitz şi Andrew Niccol, potrivit site-ului evenimentului.
Lungmetrajul "Aferim!" a avut premiera la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, care s-a desfăşurat între 5 şi 15 februarie.
 
"Aferim!", filmul lui Radu Jude, este un lungmetraj istoric a cărui acţiune are loc în Ţara Românească la începutul secolului 19. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoţit de fiul său (Mihai Comănoiu) caută un rob fugar (Cuzin Toma).
 
Scenariul filmului este scris de Radu Jude şi Florin Lăzărescu, Marius Panduru a realizat imaginea, montajul, Cătălin Cristuţiu, sound designul este semnat de Dana Lucreţia Bunescu. Costumele au fost realizate de Dana Păpăruz, iar scenografia, de Augustina Stanciu, consilier istoric a fost Constanţa Vintilă-Ghiţulescu şi producător - Ada Solomon.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: