Poveşti din lumea filmului românesc, cu actorul şi regizorul Emanuel Pârvu VIDEO

Poveşti din lumea filmului românesc, cu actorul şi regizorul Emanuel Pârvu

Actorul Emanuel Pârvu este cunoscut publicului în urma apariţiilor sale televizate, în emisiuni de divertisment, însă mai puţină lume îi cunoaşte cariera de actor de film şi mai ales cariera de regizor, aflat, după mai multe scurtmetraje la debutul în lungmetraj, cu „Partea nu prea fericită a lucrurilor”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Emanuel Pârvu s-a născut pe 12 februarie 1979, în Bucureşti. E actor şi regizor, cunoscut datorită rolului Mărgică, prietenul lui Bendeac la emisiunea “În puii mei”. Tatăl său este celebrul fotograf Emanuel Pârvu senior – unul dintre primii fotografi români care au semnat un contract cu o agenţie internaţională după 1989 (Reuters) şi cu lucrări prezente în cel mai mare şi mai important muzeu al fotografiei, Muzeul Elysee din Laussane.
 
A urma secţia imagine la UNATC. În anul trei a renunţat. A intrat la Hyperion şi a început să joace în filme încă din primul an. După un an, a dat examen de transfer la UNATC; a fost printre cei trei aleşi, dar singurul pe care Gelu Colceag l-a creditat cu aprobare de transfer în acelaşi an universitar.
 
În februarie 2006 era nominalizat la premiile UNITER pentru Debut cu piesa pe care o scrisese şi o regizase. Câteva luni mai târziu monta aceeaşi piesă la Teatrul Sică Alexandrescu din Braşov, apoi a fost invitat să monteze la Teatru Foarte Mic. Apoi a început să lucreze cu Mihai Bendeac – care-i fusese coleg – ca scenarist la “Mondenii”. A fost pentru un sezon scenarist la “În puii mei” şi din sezonul 2 a făcut şi regia. A continuat însă să facă teatru, să scrie şi să regizeze piese şi s-a mutat uşor către cinematografie. 
 
A jucat într-unul din episoadele omnibusului lui Cristian Mungiu, Amintiri din Epoca de aur, în Portretul luptătorului la tinereţe (regia Constantin Popescu), în Eminescu vs Eminem şi Fix alert (regia Florin Piersic jr.) sau în serialul de la TVR – La urgenţă.
 
A absolvit U.N.A.T.C, Facultatea de Teatru, secţia actorie, promoţia 2005, la clasa profesorului dr. univ. Gelu Colceag.
 
Experienţa sa teatrală numără roluri precum: Anthony Neilson în The Night before Xmas, regizat de Patrick Hoell, la Teatrul din Soho, Londra, Billy în American Buffalo, în regia lui Patrick Hoell, la Teatrul din Soho, Londra, Georges în Ingerul sau cele doua orfeline, regizat de Valeria Sitaru, la Theatre Moliere din Paris.
 
A fost Jupân Dumitrache, în O noapte furtunoasă, în regia lui Gelu Colceag, a jucat în Şase personaje în căutarea unui autor, regizat de Liviu Ciulei, în Henric al IV-lea, regizat de Liviu Ciulei, în Sectorul S. Pentru Sectorul S a realizat regia, iar spectacolul a fost nominalizat la Premiile UNITER 2006 şi a câştigat FestCo 2006. 
 
A jucat în numeroase filme de lungmetraj, a regizat scurtmetraje, iar în prezent e află înaintea debutului în lungmetraj, cu filmul „Partea nu prea fericită a lucrurilor”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările