Ploaie peste majoretele de la Sibiu

Ploaie peste majoretele de la Sibiu

Dansul majoretelor i-a încântat pe sibieni şi pe zecile de mii de turişti   FOTO:Paul Băilă

ENTUZIASM Lumea vine să vadă spectacolele de stradă, cu fanfare, majorete graţioase şi invazii extraterestre din Festivalul Internaţional de Teatru, în ciuda vremii capricioase

Ştiri pe aceeaşi temă

Ploaia dansează la Sibiu o dată cu artiştii care dau spectacole pe Pietonala „Nicolae Bălcescu” din oraş, în cea de-a XX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru (FITS), care se desfăşoară începând de vineri la Sibiu. Lumea nu este descurajată de norii grei şi de ploaia care se revarsă în reprize peste oraşul vizitat în perioada desfăşurării FITS (7-16 iunie) de câte 60.000 de turişti pe zi.
 
Spectacolele de stradă din primele trei zile ale festivalului au adus la Sibiu poveşti din ţări îndepărtate, parade, lupte pe picioroange, carnavaluri şi odisee ale giganţilor extratereştri.  Familii venite cu mic cu mare, cu bunici, parinţi şi nepoţi, aplaudă stegarii, cu tălpici de lemn, precum şi marşul picioroangelor, alăturat Fanfarei Regale din Merchtem (Belgia). Lumea e încântată de Orchestra Veselă la Racchia din Vejano (Italia) sau de graţioasele majorete din trupa Stara Weis (Polonia). Fetele, îmbrăcate în rochiţe albastre şi roşii, cu cizmuliţe albe, sunt campioane europene la categoria baston, îmbinând rafinamentul coregrafic cu numere de adevărate profesioniste. 
 
În prima seară, în Piaţa Mare, alături de focuri de artificii şi de un concert Smiley, am putut vedea  o versiune populară a “Odiseei” lui Homer, realizată de Theater Titanik din Germania. 
 
 
Spectacolul rochiilor de teatru
 
 
FOTO: MIHAELA MARIN
Duminică la prânz, într-o singură oră au fost vernisate, la Sibiu, în cadrul Festivalului de Teatru, trei expoziţii de costume de teatru, semnate de mari creatori: Doina Levintza, la Centrul de Informare Turistică, Dragoş Buhagiar, la Sala cu Frescă, Lia Manţoc, în spaţiul neconvenţional de la Mojo Café Sibiu. Costumele din cele trei expoziţii, care vor rămâne deschise până la finalul festivalului din 16 iunie, impresionează prin frumuseţe, mister şi dramatism. 
 
Regizorul Silviu Purcărete a venit prin ploaie la toate cele trei expoziţii ale creatorilor cu care a lucrat în marile sale spectacolele. Din „Faust”-ul lui Purcărete, costumul lui Mefisto semnat de Lia Manţoc te întâmpină agăţat pe tavan chiar la intrarea din Mojo Café Sibiu. Fiecare rochie stăluceşte prin brocarturi somptuoase, voaluri şi dantelă, reînviind personaje de neuitat. “În expoziţia mea, am adus costume şi din spectacolele lui Dan Puric, un mare artist ce ne face să visăm la frumosul şi binele din noi”, a spus Doina Levintza.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările